BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  DÜNYA

Putin'den kaçan kaçana! En güvendiği isim ülkeyi terkedip izini kaybettirdi

UKRAYNA'yı işgal emri ile tüm dünyanın şimşeklerini üzerine çeken Rusya Lideri Putin'e bir şok daha. Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais'in ülkeyi terk ettiği iddia edildi. Reuters da isim vermediği kaynaklarca haberi doğruladı.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais'in ülkeyi terk ettiği iddia edildi. Bloomberg'in haberi, Reuters tarafından da doğrulandı. 

Reuters'ın da hükümet kaynaklarına dayandırdığı haber, bunun Putin'in savaşına tepki olarak Rusya'da ilk üst düzey resmi istifa olduğu ifade ediliyor.

Anatoly Borisovich Chubais kimdir?
Anatoly Borisovich Chubais, 1990'ların başında Boris Yeltsin yönetiminin etkili bir üyesi olarak Rusya'da özelleştirmeden sorumlu olan bir Rus oligarktır.

1998'den 2008'e kadar devlete ait elektrik enerjisi şirketi RAO UES'in başkanlığını yaptı. 2008–2020 yıllarında Rus Nanoteknoloji Şirketi'nin (RUSNANO) başkanlığını yapan Chubais, 2020 yılında Kremlin tarafından uluslararası örgütlerle ilişkilerden sorumlu özel temsilcisi olarak atamıştı.

Kararnamede Chubais'in Putin'i "sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada" temsil edeceğini belirtilmişti.

Sürdürülebilir kalkınma gündemi, 2015 yılında üye devletler tarafından kabul edilen, yoksulluk ve eşitsizlikle mücadeleye yönelik bir Birleşmiş Milletler planı olarak biliniyor.