BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  DÜNYA

Putin kızlarını öve öve bitiremedi ama gerçek bakın ne?

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin iki kızını öve öve bitiremedi ve onların sıradan hayat yaşadığını söyledi. Gerçekte ise kızı milyarder bir işadamıyla evli ve devlet üniversitesinde paranın başında.

Abone ol

PUTİN dünya medyasının büyük ilgi gösterdiği yıl sonu basın toplantısında kızları sorulunca övüne övüne bir hal oldu. Kızlarının 'sıradan' hayat yaşadığını söyleyen Putin 'gurur duyuyorum' dedi. 

Gerçekte ise Putin'in küçük kızı bir milyarderle evli. Devlet üniversitesinde de milyarlık fonu yönetiyor.

Dünya medyasının rekor katılımda bulunduğu geleneksel yıl sonu basın toplantısında Putin'e kızları da soruldu. 'Kızlarımla gurur duyuyorum' diyen Putin şunları söyledi;

-"Kızlarım politika ya da ticaretle uğraşmıyor. İki kızım da Rusya'da yaşıyor, yurtdışında hiç eğitim almadılar. Sıradan insanlar gibi kendi hayatlarını yaşıyorlar ve bunu büyük bir onur içinde yapıyorlar. Üç dili akıcı şekilde konuşuyorlar ve çalışmalar yapıyorlar. Kızlarımla gurur duyuyorum."

PUTİN'İN KIZLARI KİMDİR?

Vladimir Putin'in iki kızı var. Maria Putin ve Katerina Putin (Tikhonova) Rus medyasında fazla haber olmadığı için neler yaptıkları da fazla bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz aylarda uluslararası haber ajansı Reuters Putin'in 'sıradan bir hayat yaşıyor' dediği kızının aslında milyarder olduğunu ortaya çıkardı.

PUTİN'İN KIZI ASLINDA BİR MİLYARDER

Reuters’ın özel araştırmasına göre yaşça Maria’dan küçük olan Katerina, Moskova elit tabakası içinde hızla parlayan yıldız. Ajans, Rusya’nın önde gelen bankalarından Gazprombank’ın başkan yardımcısı Andrey Akimov’a dayandırdığı haberinde Katerina’nın Tikhonova soyadını kullandığını yazdı.

Rus blog yazarı Oleg Kaşin de geçen ocakta Katerina’nın Moskova Devlet Üniversitesi’nde faal olduğunu ve ‘Tikhonova’ soyadını aldığını yazmıştı. Bu soyadı Katerina’nın büyükannesi Yekaterina Tikhonovna Shkrebneva’nın adından türetilmiş.

KATERİNA DEVLET ÜNİVERSİTESİ'NİN MİLYARLIK FONUNU YÖNETİYOR

Putin 'kızım politika ya da ticaretle uğraşmıyor' dese de Katerina, Moskova Devlet Üniversitesi’nde devletin fonladığı projeleri yönetiyor. Okulda üst düzey bir görevi olan Katerina kampüsü büyütmek için tahsis edilmiş 1.7 milyar dolarlık bütçe planının başında.

PUTİN'İN DAMADI MİLYARDER İŞ ADAMI

Putin'in kızı Katerina babasının eski arkadaşlarından Nikolai Şamalov’un oğlu Kirill Şamalov ile evli. Baba Şamalov, Bank Rossiya adlı bankanın ortağı. Reuters’ın mali uzmanlarına göre ise Kirill Şamalov ve eşi Katerina, aşağı yukarı 2 milyar dolar değerinde şirket varlığına sahip. Servetlerinin esas kaynağı Şamalov’un yine Putin’in eski bir arkadaşı olan oligark Gennady Timchenko’dan, sahibi olduğu büyük bir doğalgaz ve petrokimya şirketi olan Sibur’un yüzde 21’lik hissesini almasından kaynaklanıyor.

FRANSA'DA LÜKS VİLLASI VAR

Reuters’a göre Katerina-Kirill çiftinin sahip olduğu varlıklar arasında Fransa’nın sahil kasabası Biarritz’de bulunan ve değeri 3.7 milyon dolar olan bir villa yer alıyor. Bu mülk de Timchenko’dan alınmış. Forbes dergisine göre Timchenko 11.9 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 118, Rusya’nın ise 9’uncu en zengin kişisi.