BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

Bakan Efkan Ala'dan HDP'li vekile sert ayar!

İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya HDP'li vekil Ferhat Encü'nün operasyon yapan askerlere 'Eşkiya' demesi sorulması üzerine sert bir açıklama yaptı. Ala "Milletvekilinin olması gereken yer Meclis." dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Ala HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, terör operasyonlarını yürüten askerlere hakaret etmesinin sorulması üzerine ilginç bir açıklama yaptı.

"Önce şimdi siyasi partiler neden vardır sorunları siyaset yolu ile çözmek için vardır. Milletvekilleri millete hizmet etmek için seçilir, polis orada terörist faaliyetlerde bulunanları temizlemek için var. Normalde işbirliği yapmaları gerekir" diye konuştu. Ala şöyle devam etti;

YARGI KARAR VERMİŞ

Bir evin aranmasına karar verecek olan yargı o da yapılmış ve aranmasına karar verilmiş. Polis memuru bu evi arama konusunda bir değerlendirme yapma hakkı yok gidip arayacak.



"MİLLETVEKİLİNİN OLMASI GEREKEN YER MECLİS"

Siyasi boyutu ise milletvekilin olması gereken yer Meclis. Teröristlere karşı oradaki vatandaş ve esnafı savunmaktır. İnsanlara ona bunun için oy veriyor. Siyaset yönetsin diye oy veriyor. Siyaseti yok etmeye çalışan terörist organizasyonlardan yana tavır koyuyorsunuz bu kabul edilebilir bir durum değil" değerlendirmesini yaptı.