BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ala: 18 belediye başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanı Ala, belediye iş makinelerinin hendek kazılmasında kullanılmasına ilişkin, '18 belediye başkanı hakkında işlem yapıldı. Bunlar görevden uzaklaştırılırken, bir kısmı tutuklandı' dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündemi değerlendirdi.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında, Suriye'de terörist faaliyetlere katılacakları değerlendirilen 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı getirildiğini ifade eden Ala, "O isimler Türkiye'ye geldiğinde ülkeye giremiyorlar. Ülkelerle istihbarat ve görüş alış verişinde bulunduk. Bir de Türkiye'de yakalananlar var. 89 ülkeden 2 bin 783 kişi Türkiye'de yakalandı ve sınır dışı edildi" dedi.

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, 862'si ağır ve uzun namlulu 2 bin 240 silah yakalandığına dikkati çeken Ala, yaklaşık 10 ton patlayıcı ile 10 bin adet molotofkokteyli ele geçirildiğini söyledi.

18 BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ala, belediye iş makinelerinin hendek kazılmasında kullanılmasına ilişkin, "18 belediye başkanı ve 41 meclis üyesi hakkında işlem yapıldı. Hem adli hem de idari soruşturma açıldı. Bunlar görevden uzaklaştırılırken, bir kısmı tutuklandı" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala
İçişleri Bakanı Efkan Ala