BIST 9.571
DOLAR 32,47
EURO 34,53
ALTIN 2.472,73
HABER /  GÜNCEL

6 bakan terör mağdurları için bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlığında 6 bakan terör mağdurlarının sorunlarına çözüm için bir araya geldi.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre, Silopi ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörden dolayı evlerini terk eden vatandaşların durumunu görüşmek üzere 6 bakanın katıldığı bir toplantı yapıldı. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terör nedeniyle evlendiklerinden ayrılan vatandaşların durumuyla ilgili Çankaya Köşkü'nde bir toplantı düzenlendi.

TOPLANTIYA 6 BAKAN KATILDI

Kurtulmuş başkanlığındaki toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı.

TERÖR MAĞDURLARINA ACİL YARDIM

Edinilen bilgilere göre toplantıda, Cizre, Silopi ve Sur'da terörden dolayı evlerini terk eden vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, yardımların acilen temini ve barınma konularının görüşüldüğü öğrenildi.

BİNLERCE VATANDAŞ GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALDI

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerinde binlerce kişi, PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu göçe sürüklendi.

DAVUTOĞLU: TÜM ZARARI KARŞILAYACAĞIZ

Bunlar öyle bir zorbalık içindeler ki, vatandaşları bir bavulla kaçmak zorunda bırakıyorlar. O vatandaşlar da bizim emanetimizdir. Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Terör sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın yanındadır. Tüm ihtiyaçları ve zararlarını biz karşılayacağız.

HERKESİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Terör belasını mutlaka bu topraklardan çıkaracağız. Sur ilçesindeki esnaf başta olmak üzere devletinin yanında yer alan herkesin mağduriyeti giderilecektir.