BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in çöktüğü gün! Meğer neler olmuş...

17 Aralık yıldönümünde Abdülkadir Selvi o günlerde cemaatte yaşanan ve hiç bilinmeyenleri aktardı. 17 Aralık başarılı olsaydı Fethullah Gülen Humeyni gibi gelecekti.

Abone ol

Fethullah Gülen ve Cemaat'inin 17 Aralık darbe girişiminin yıldönümünde Abdülkadir Selvi bilinmeyen detaylar aktardı.

O günlerde bir cemaat gazetecisi Erdoğan için 'bir fiskelik canı var' derken Gülen de Humeyni gibi Türkiye'ye dönme hazırlığı yapıyormuş.

İşte Abdülkadir Selvi'nin 17 Aralık'tan anlattıkları;

"17-25 Aralık başarılı olsa Başbakanı bile hazır olan, kabinesi kurulmuş bir darbe girişimiydi deyim de gerisini siz anlayın. Erdoğan ailesinin konulacağı yer önceden belirlenmişti.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, ”Dönemin Başbakanı” sıfatıyla, Yassıada pardon Silivri mahkemesinde Salim Başol değil ama Zekeriya Öz tarafından yargılanacaktı diyeyim de gerisini siz hesap edin.

ONUN BİLEĞİNE KELEPÇE TAKACAĞIM

16 Aralık'ı 17 Aralık'a bağlayan gece, Vatan Emniyetin koridorları, ”Onun bileğine kelepçe takacağım” diye meydan okuyan polis şefinin sesiyle çınlıyordu.

İddianame önceden hazırlanmıştı. Darbe yapılmış Başbakan devrilmiş, Erdoğan, 25 Aralık iddianamesinde, “Dönemin Başbakanı” ve “Örgüt lideri” olarak ye almıştı.

ONE MINUTE İLE HAZIRLIĞI BAŞLAMIŞLAR

17-25 Aralık darbesinin hazırlıklarına, 2009 yılında Erdoğan, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e, ”One Minute” çektiği gün başlanmıştı. Geriye dönük telefon dinlemelerine, Başbakan'ın ofisine yerleştiren böceğe baktığımızda hepsinin gelip dayandığı tarih, ”One Minute”nin çekildiği tarihti.

PARALEL SAVCI'NIN SÖYLEDİĞİ SÖZ

17-25 Aralık dosyaları üzerine çalışan bir savcıya şimdilerde Türkiye'yi terk etmek zorunda kalan paralelci savcı, ”Abi seni severiz. İyi bir savcısın. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin geleceğinde yeri yok. Hesabını ona göre yap” diye uyarmıştı.

ERDOĞAN'IN BİR FİSKELİK CANI VAR

Kendilerinden emindiler. Bir bürokrat ile paralel gazeteci arasında şu diyalog geçmişti:

Erdoğan'ı işaret ederek, “Gücünüz yetecek mi?” diye soran bürokrata, paralelci gazeteci eliyle işaretini yaparak, ”Bir fiskelik canı var” karşılığını verecekti.

“Dönemin başbakanı” sadece bir ibare değil, 17-25 Aralık darbe girişimin şifresiydi. Darbe başarılı olsaydı, Fetullah Gülen, Humeyni'nin Fransa'dan özel uçakla İran'a geldiği gibi Türkiye'ye getirilecekti.