BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bu ilde yaşayan asgari ücretlilere konut müjdesi!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, asgari ücretle çalışanlar için yeni bir proje gerçekleştireceklerini açıkladı.

Abone ol

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Kastamonu’da yayın hayatını sürdüren yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri ve basın muhabirleri ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

KGC Yönetimi ile Tahsin Babaş arasında gerçekleştirilen toplantının önemli maddelerinden bir tanesi de asgari ücretlilere yönelik olarak inşa edilmesi planlan TOKİ Konut Projesi oldu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tahsin Babaş, “Kastamonu’da asgari ücretlilere yönelik olarak yapacağımız konutlar için çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle cezaevinin arka kısmında kalan alanda 160 bin metrekare civarında bir arazimiz var. Bu alanda asgari ücretlilere konut yapılması konusunda projemizi geliştirdik.

KONUTLARIN TAMAMI 3+1 OLACAK

Burası Kastamonu’nun konum olarak en güzel yerlerinden bir tanesi. Burada bin 200 adet konut inşa etmeyi planlıyoruz. Bu konutların tamamı 3+1 olacak ve brüt alanı 135 metrekare net alanı ise 103 metrekare civarında olacak. Ayrıca alışveriş merkezi, camii anaokulu ve sosyal tesisler de projemiz kapsamında yer alıyor. Başvuru şartları ve taleplerin alınmasına ise çalışmalarımızı tamamladıktan sonra ilerleyen günlerde başlamayı düşünüyoruz” dedi.