BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.504,80
HABER /  GÜNCEL

İlhan İşbilen Gülen'in adamlarını tıraş etmiş

Fethullah Gülen'in meclisdeki imamı olarak nitelenen eski milletvekili İlhan İşbilen'in sorgu kaydı çıktı. İşbilen Paralel Yapı'nın ağır toplarıyla berber dükkanında tanışmış.

Abone ol

Fethullah Gülen'in yakın çevresine yönelik Paralel Yapı operasyonunda gözaltına alınan eski milletvekili İlhan İşbilen "Paralel örgütün kurucuları bana tıraş olmaya gelirdi' dedi.

Fethullah Gülen'in “Meclis imamı” olduğu öne sürülen eski milletvekili İlhan İşbilen, örgütün kurucularını nasıl tanıdığını soran savcıya ilginç cevaplar verdi.

PARALEL YAPI'NIN BERBERİ

İşbilen, örgüt üyelerini traş ettiğini belirtti. İlk mesleğinin berberlik olduğunu savcıya anlatan İşbilen, kendisine yöneltilen “Kemalettin Özdemir, Abdullah Aymaz, Zafer Ayvaz, Ahmet Kemerli gibi isimlerin harekete 1970 ile 1986 arasında ışık evleri, dernekler, vakıflar ve gizli örgüt evlerinde başlandığı tespit edildi. Siz bu isimleri tanıyor musunuz” sorusuna şu cevabı verdi:

-“Bu kişiler sadece dükkanıma gelip tıraş olan kişilerdi. Orada tanıştım ve yemek organizasyonlarına katıldım.”

GÜLEN ÇEVRESİNDEKİLERİ DİNLETTİ Mİ?

İşbilen, ifadesinde Fethullah Gülen’ in 80’li yıllarda kendisine en yakın arkadaşlarını dinlettiği ve bu kasetleri başkalarına verdiği yönündeki soruya da “Gülen’in böyle bir şey yapacağını sanmıyorum” cevabını verdi.

İlhan İşbilen, Faruk İlk’in de ortağı olduğu Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketi ile bir ilgisi olmadığını iddia etti.

17-25 ARALIK BİLGİ NOTU

Savcının 17-25 Aralık darbe girişiminin sorulduğu İşbilen, “Benim İçişleri komisyonunda olmam nedeni ile ve bütün milletvekillerine 17-25 Aralık sürecini anlatan bilgi notu tarzında bir dosya verildi. İsteyen yetkili Milletvekilleri dosyanın tamamını inceleyebiliyorlardı. Bu bilgi notu hatırladığım kadarıyla Adalet Bakanlığı tarafından gönderilmiştir” cevabını verdi.

ERTUĞRUL GÜNAY'I DAVET ETTİM

Fethullah Gülen örgütünün “Parlamento Sorumlusu” görevini üstlenen İşbilen, eski bakanlardan Ertuğrul Günay’ı Avusturalya’ da Gülen adına yapılacak faaliyetlere davet edip etmediği soruna “Avusturalya’da iş adamlarından oluşan bir federasyona Ertuğrul Günay’ı davet ettim. Kendisi de kabul etti. Bu davete eşlerimizle beraber gittik” şeklinde cevap verdi.