BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.498,03
HABER /  DÜNYA

Putin'in toplantısına Türk bayrağıyla katılan gazeteci

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi. Rekor sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda bir gazetecinin elinde Türk bayrağıyla toplantıya katılması dikkat çekti.

Abone ol

Putin'in Türkiye'ye yönelik tehdit dolu mesajlar verdiği toplantıyı takip edenlerden birinin elindeki Türk bayrağı gözlerden kaçmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geleneksel yılsonu basın toplantısını düzenledi.

3 KANALDAN ORTAK CANLI YAYIN

3 kanalın ortak canlı yayın yaptığı toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sınır ihlali yaptığı için Türk jetleri tarafından düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili Türkiye'ye yönelik tehditler savurdu.

PUTİN'İN DİKKATİNİ ÇEKMEK İÇİN HERŞEYİ YAPTILAR

Bin 390 gazetecinin akredite olduğu Toplantıda çok sayıda gazeteci olduğu için, bazıları Putin’in dikkatini çekebilmek amacıyla, üzerinde Rusya’da popüler olan siyasi içerikli sloganlar yazılı özel pankartlar hazırladı. Bazıları da ‘öne çıkabilmek’ için renkli atkılar ve bayraklardan yardım almayı tercih etti.

PUTİN'İN TOPLANTISINDA TÜRK BAYRAĞI

Toplantıyı takip edenlerden birinin elinde Türk bayrağı olması da dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra bu kişinin, Anadolu Ajansı muhabiri Elena Teslova olduğu anlaşıldı.

AA MUHABİRİ TÜRK BAYRAĞI İLE SORU SORDU

Rus muhabir Teslova, davranışının çevrede gayet normal karşılandığını söyleyerek, “Orada bulunan yüzlerce gazeteci Putin’e soru sorabilmek için hangi ülkeyi, bölgeyi veya gazeteyi temsil ettiklerini göstermek amacıyla beraberinde resim ve flamalar getirmişti. Ben ise Türkiye ile ilgili soru sormak istediğimi belirtmek için Türk bayrağı getirdim. İşe de yaradı. Salondaki ne Rus gazeteciler ne de organizatörler bana kötü bir laf söyledi. Zaten bunun soru sormaktan başka bir amacı yoktu. Bunu herkes biliyordu” dedi.

TESLOVA'NIN SORDUĞU SORU

Teslova, basın toplantısında Putin’e “Siz bir önceki açıklamalarınızda ‘Türkiye yönetimi başka Türk halkı başka’ demiştiniz. Ancak Rusya’da eğitim gören öğrenciler ve burada çalışan Türk işçileri baskıya maruz kaldıklarını söylüyor. Bu konuda görüşünüz nedir?” sorusunu sormuştu.

PUTİN'E İLTİFAT EDEN KADIN GAZETECİ

Kurgan kentinden kadın bir gazeteci sorusunu yöneltmeden önce fiziksel olarak çok formda olduğu için Putin'e iltifat etti. Kadın gazeteci şunları söyledi;

''Bir kadın olarak çok iyi ve sportif göründüğünüzü söylemeden geçemeyeceğim. Tüm erkeklerimiz için örneksiniz!''