BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,84
HABER /  DÜNYA

Putin emekli asker ve gazilere zam sözü

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 1 Ocak 2012’ye kadar da emekli asker maaşlarına yüzde 50 zam yapacakları vad

Abone ol

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Brüksel’e gerçekleştireceği tarihi ziyaret öncesi ülkenin Avrupa içindeki kenti Kaliningrad’da temaslarda bulundu. Putin, İkinci Dünya Savaşı gazilerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, 1 Ocak 2012’ye kadar da emekli asker maaşlarına yüzde 50 zam yapacakları vadinde bulundu.

23 Şubat Vatanın Savunucuları gününü kutlayan Putin, 10 milyar ruble (3,4 milyar dolar) gazilerin ev ihtiyaçlarının karşılanması için fon ayırdıklarını söyledi. Kaliningrad’da inşa edilen konutlarda incelemelerde bulunan Putin, “Yaklaşık 40 bin kişi listede bekliyor. En kısa zamanda onların da konut sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Savaş gazilerinin konut sorunlarının çözülmesi için 170 milyar ruble (6 milyar dolar) ayırdıklarını ve 145 bin kişinin yaşam koşullarını iyileştirdiklerini ifade eden Rusya başbakanı, bölgedeki incelemelerinde çeşitli kabuller de yaptı.

Askeri personelin tamamı ile donatılmış konutlara sahip olması gerektiğini belirten Putin, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.