BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.384,50
HABER /  GÜNCEL

10 bin lira maaşa böyle cevap verdi!

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, besleme iddialarına cevap verdi!

Abone ol
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adada Türkiye karşıtı protesto yapan çevreleri hedef alan "Beyefendi 10 bin lira alıyor utanmadan eylem yapıyor." sözlerine cevap verdi. Bu tür açıklamaların kendilerini üzdüğünü belirten Eroğlu, "Anavatan ile bağlarımız kardeşliğe dayanıyor, menfaatlere değil." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, İstanbul'da ekonomi muhabirleri ile bir araya geldi. Toplantıda ana hatlarıyla ülke ekonomisinden söz eden Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın adada Türkiye aleyhine pankartların açıldığı mitinge katılanlara sarf ettiği "Beyefendi 10 bin lira alıyor utanmadan eylem yapıyor." sözleriyle başlayan besleme tartışmalarına değindi.

Derviş Eroğlu, KKTC devletinin geliri sınırlı olduğu için Türkiye'nin kendilerine maddi katkı sunduğunu bildirdi.

KKTC'ye giden paraların yendiği iddialarını üzüntüyle karşıladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Bizim bayramlarımız sizin bayramlarınız, bizim dinimiz sizin dininiz, bizim milletimiz sizin milletiniz. Bizler Osmanlı insanıyız. Türklüğü her şeye rağmen yaşattık, Türk kimliğinden fedakarlık etmedik. Bizim sizden farkımız yok. EOKA döneminde de bu kimliğimizi koruduk. Kıbrıs Türkü'nün Türkiye'yi sevmediği iddiaları bizi üzmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye aleyhine pankart ve sloganların yanlış bir algıya sebep olduğunu belirten Derviş Eroğlu, şunları kaydetti:

"Adada bir halk var. Bu halkın içinde ayrı anlayıştan insanlar var. Kimi insanların Türkiye'den gelenlere tepkisi olabilir, kavgası olabilir. Bakın Türkiye'de de kavga var. İnsanların kırgınlıklarını genele vuramayız. KKTC'de bir miting oldu bu mitinge sızmalar oldu. Değişik pankartlar açıldı. Türkiye'de rahatsızlık oluştu. Kardeşler arası kırgınlıklar olur. Bakın bizim Türkiye ile ilişkimiz kardeşliğe dayanır. Menfaate değil. Dolayısıyla kimi insanların deyişlerini genellemek doğru değil."