BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,58
ALTIN 2.387,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Asker uğurlama konvoyunda kavga

Asker uğurlama konvoyunda çıkan kavgaya polis biber gazıyla müdahale etti.

Abone ol

Rize'de asker uğurlama konvoyundakiler ile polisler arasında çıkan arbedede asker adayı bir genç ile iki yerel gazete muhabiri yaralandı.

Olay bu akşam saatlerinde Rize'nin Piriçelebi Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi. Bir polis memuru ile asker uğurlama konvoyundaki asker adayı arasında başlalayın tartışma gerginliğin yaşanmasına neden oldu. Olay yerine çağrılan takviye polis ekipleri asker uğurlama konvoyundaki kişilere biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada görgü şahitlerinin ifadesine göre bir polis memuru, beylik tabancasının kabzası ile asker adayı M.Ç., adlı gencin başına vurdu. Olayların büyüyerek arbedeye dönüşmesi üzerine polis havaya iki el uyarı ateşi açtı.

Bu sırada polis ve gençlerin kavgasına çevredekiler müdahale etti. Polis vatandaşlara da sert müdahalede bulundu, copla uzaklaştırmak istedi. Olayları görüntülemeye çalışan yerel gazete muhabirleri Ali Bakoğlu ve Necati Dili de polisin cop darbeleri ile yaralandı. Devreye polis müdürlerinin girmesiyle olaylar daha fazla büyümeden önlendi. Bazı gençler polis tarafından gözaltına alındı. Başına tabanca kabzası ile vurularak yaralanan M.Ç., 82'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.