BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.400,69
HABER /  GÜNCEL

PTT müşterileri telgrafının durumunu kolayca sorgulayabiliyor

PTT müşterisi telgraf hizmeti aldıktan sonra iletisinin gönderilme durumunu internetten takip edebiliyor.

Abone ol

PTT A.Ş., müşterilerine yalnızca telgraf gönderme şekilleri konusunda birçok alternatif sunmuyor, iletilen telgrafların takibinin de oldukça kolay yollardan yapılmasını sağlıyor. PTT müşterisi telgraf hizmeti aldıktan sonra iletisinin gönderilme durumunu http://gonderitakip.ptt.gov.tr/telgraf_sorgu.php linkinden takip edebiliyor. Bu linkteki sorgu ekranına TG ile başlayan, 13 haneli barkod numarasını giren müşteri telgrafının iletilip iletilmediğini öğrenebiliyor.

Telgrafın belirli gün ve saatte teslim edilmesinin istenmesi durumunda telgraf giriş ekranında “Ek Hizmetler” bölümü, ardından “Tarihli(BGS)” bölümü tıklanıyor. Buradan tarih ve saat seçilebiliyor. İnternet üzerinden telgraf gönderen müşteriler iletilerinin takibini https://etelgraf.ptt.gov.tr/etelgrafwebapproot/telgrafservlet linkinden yapabiliyor.

e-Telgraf abonesi olmayanlar bireysel girişten, abone olanlar ise abone girişinden sisteme girip, telgraflarının durumlarını 7/24 öğrenebiliyorlar. Ayrıca herhangi bir PTT Merkezine giderek kimlik ibrazında bulunmak suretiyle de telgrafları hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar.

ptt