BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.403,92
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Prof. Metin Işık İnönü Üniversitesi'nde

Prof. Dr. Metin Işık, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki dekanlık görevine başladı. Işık, son olarak Sakarya Üniversitesi'nde kurucu dekanlık ve bölüm başkanlığı görevini yürütmüştü.

Abone ol

Ünlü iletişimci Prof. Dr. Metin Işık, İnönü Üniversitesi'ndeki görevine başladı. YÖK'ün Ekim ayındaki atama listesinde yer alan Işık, daha önce Erciyes ve Sakarya Üniversiteleri'nde görev yapmıştı.

Ekim ayında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 45 devlet üniversitesi ve 16 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 61 fakülteye dekan ataması yapıldı. Atamalar arasında İnönü Üniversite İletişim Fakültesi de yer alıyordu. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Metin Işık atandı.

İNÖNÜ'YE İLK İLETİŞİMCİ DEKAN

İnönü Üniversitesi’nde 2010 yılında açılan İletişim Fakültesi’nin iletişimci olan ilk dekanı olma özelliğine sahip Prof. Dr. Metin Işık kimdir merak edilen sorulardan birisiydi. 1994 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü birincilikle bitiren Prof. Dr. Metin Işık, 1998 yılında yüksek lisansını, 2002 yılında doktorasını tamamladı. 2006 yılında doçent, 2011 yılında da profesör unvanı alan Işık, Selçuk Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültelerinde çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu.

YÖK tarafından atanan ve aralık ayı itibariyle görevine başlayan Işık, İletişim Topluluğu’nun da katkılarıyla İletişim Fakültesi öğrencileriyle tanışma etkinliğine katıldı. Öğrencilerin yoğun katılımının gözlemlendiği söyleşide öğrencilerin merakını gideren Işık; “İlk iş olarak Malatya’ya hizmet vermek ve öğrencilere katkı da bulunmak amacıyla reklam ajansı kuracağız” dedi. Daha önce görev yaptığı Sakarya Üniversitesi’nde internet üzerinden televizyon yayını yaptıklarını, Erciyes ve Selçuk Üniversitelerinde ise televizyon kanalı kurduklarını belirten Işık; “Elbette İnönü Üniversitesi’nde bizdenbeklentiler yüksek olacaktır, bunun sözünü vermek istemiyor olsam da kesin bir şey söylememekle beraber bir televizyon kurmak gibi bir girişimimiz olabilir” diyerek ilerleyen dönemlerde üniversiteye ait bir televizyon kanalının olabileceğine dair yeşil ışık yakmış oldu. Işık: “En azından 2 hafta da bir öğrencilerimizle konferanslarda, seminerlerde buluşarak sorunları çözmek, öğrencileri dinlemek ve onlara birtakım katkılarda bulunmak istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.