BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.488,35
HABER /  GÜNCEL

PYD'den Suriye'de kritik hamle!

PYD, Haseke'de, Suriyeli muhalif grupların Riyad'da düzenlediği toplantıya alternatif bir toplantı için harekete geçti.

Abone ol

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Haseke'de, Suriyeli muhalif grupların Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği toplantıya alternatif bir toplantı düzenliyor. 

Suriyeli muhalif grupların Riyad'da başlayan toplantılarına davet edilmeyen PYD, etkili olduğu bölgede kendine yakın küçük grupları yanına alarak, alternatif bir program tertip etti.  

"Demokratik Suriye Muhalif Güçler Konferansı" adı altında düzenlenen toplantı, Haseke vilayetine bağlı El-Malikiyye ilçesinde gerçekleşiyor. 

Adının açıklanmasını istemeyen yerel bir kaynağın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, yaklaşık yüz kişinin katıldığı toplantı yarın sona erecek. Toplantının ilk oturumunda, "demokratik federasyon" ve "Demokratik Suriye Meclisi"nin kuruluşu konularının konuşulduğu öğrenildi.

Suriye muhalefetinin siyasi ve askeri unsurları ise Riyad'da bir araya gelerek, 18 Aralık'ta New York'ta çok sayıda ülkenin dışişleri bakanının da katılımıyla yapılması beklenen görüşmeler için ortak pozisyon belirlemeye çalışacak. Suriyeli muhalif gruplar, Riyad'da, Cenevre-1 Bildirisi doğrultusunda ortak bir bildiri yayımlamak ve Viyana-2 toplantısında takvimlendirilen siyasi süreç için müzakereci heyeti belirlemek üzere toplanıyor.

YPG