BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Rus sanatçılardan Türkiye mesajı: Döndüğümüzde...

Rus metal grubu Nefas Terra, Ankara’da düzenlenen ’Heavy Stage’ festivalinde dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Abone ol

Ankara’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 4. kez düzenlenen ’Heavy Stage’ festivalinde Türk grupların yanı sıra bir Rus grubu olan ’Nefas Terra’ da sahne aldı.

Festivale katılımı 3 ay önce kesinleşen ve daha önce Ankaralı müzik grubu Rawen Woods ile Rusya’da turneye çıkan grup Türk meslektaşlarının davetiyle konser vermek için Türkiye’ye geldi.

TÜRKİYE'DE DOST CANLISI KARŞILANDIK

Rus Nefas Terra grubu üyeleri, Rusya’dan son günlerde yapılan ’Türkiye’ye gitmeyin’ çağrısına ve Türkiye aleyhine yapılan olumsuz haberlere rağmen kararlarından vazgeçmeyerek konser vermek için Türkiye’ye geldi. Rus sanatçılar, Türkiye’de dost canlısı karşılandıklarını ve yapılan olumsuz haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylediler.

BİR PROBLEM YAŞAMADIK

Festivalde Sucide, Cenotaph, Rawen Woods, Decimation ve Dementia ve diğer lokal gruplarla sahne alan Nefas Terra başarılı performansı ile Türk seyircilerden de tam not aldı ve yakın zamanda Rawen Woods’la tekrar Rusya turu yapmak için çalışmalara başladı.

Nefas Terra grubun bass vokalisti Klem, "Türkiye’ye gelirken bir problem yaşamadık. İlk uçakta fazla yolcu olmadığı için iptal oldu" dedi.

"TÜRKLER VE RUSLAR KARDEŞTİR"

Ankara’daki festivalde çalmak için Türkiye’ye geldiklerini söyleyen Klem, "Hiçbir problem yaşamadık Türkler ve Ruslar kardeştir. Biz buraya geldik gördük, bir problem olmadığını biliyorduk. Buna güvenerek geldik. Çok güzel vakit geçiriyoruz.

MOSKOVA'YA DÖNDÜĞÜMÜZDE TÜRKİYE'Yİ ANLATACAĞIZ

Moskova’ya döndüğümüzde Türkiye’ye gelmelerinde bir sakınca olmadığını diğer müzik gruplarına anlatacağız. Televizyon izlemeyin, televizyon yayınları doğru şeyler söylemiyor. Biz Rus halkı olarak televizyonların söylediği şeyleri düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.