BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Prof. Dr. Zehra Kavak Oxford'a dahil edildi

İSTANBUL Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 19-20 Aralık tarihinde İngiltere'nin Oxford kentinde düzenlenecek Oxford Summit of Leaders (Oxford Liderler Zirvesi) konferansına konuşmacı olarak davet edildi.

Abone ol

48 ülkeden Uluslararası seçkin akademisyenlerin katılacağı Oxford Academic oturumunda "bölgesel üniversitelerin geliştirilmesi için yenilikçi uygulamalar ve çözümler gibi konular ele alınacak.

Gelişen dünyanın değişimine ayak uydurarak eğitim, bilim, teknik ve teknolojideki global yenilikleri yakından takip etmeyi amaçlayan İstanbul Kent Üniversitesi; ulusal ve uluslararası her alanda rekabet edebilecek yetenekli, özgüveni yüksek, milli ve kültürel değerlerine bağlı dünya vatandaşları yetiştirmeyi amaçlamakta. Prof. Kavak da, "sahip olduğumuz uluslararası standartlardaki olanaklarımızla ülkemiz ve Dünya insanlarının sosyal, kültürel, ekonomik ve bilimsel gelişimine katkı sağlamayı amaç edinmekten büyük gurur duyuyoruz " değerlendirmesini yaptı.

Öğrencilerinin fiziksel ve finansal herhangi bir engelle karşılaşmaması için her türlü desteği sunmayı ilke edinmiş İstanbul Kent Üniversitesi, Mütevelli Heyeti Başkanı Berna Yılmaz'ın vizyonuyla özellikle kız ve engelli öğrencilerine “Pozitif Ayrımcılık” yaparak eğitimlerine katkı sağlayacak gerekli burs destekleriyle birlikte onlara global platformlarda proje üretimi sağlayacak ve dünyanın dört bir yanında mesleklerini yapmalarını kolaylaştıracak yabancı dil becerisi kazandırmakta.