BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Trump'ın kararı bizi bağlamaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü Programı'nda ABD'nin Kudüs kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. ''Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklar'' diyerek İsrail'e tepki gösteren Erdoğan ''Trump'ın kararı bizi bağlamaz'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Dünya İnsan Hakları Günü Programı'nda dünya ülkelerinin gündeminde bulunan Kudüs'le ilgili konuştu.

''Kudüs'te insan hakları ayaklar altına alındı. Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklar'' diyen Erdoğan İsrail ve ABD'ye tepki gösterdi. ''Trump'ın kararı bizi bağlamaz'' sözleriyle ABD'ye resti çeken Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

KUDÜS'TE İNSAN HAKLARI AYAKLAR ALTINA ALINDI: Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Binlerce yıldır yaşadıkları topraklarda zulme uğrayan Filistinli kardeşlerimize de buradan selamlarımızı iletiyorum. İnsan Hakları Günü'nü, dünyanın pek çok yerinde, özellikle Kudüs'te insan haklarının ayaklar altına alındığı bir dönemde anıyoruz.

KUDÜS'TE SERGİLENEN VANDALLIK İLELEBET DEVAM EDEMEZ:

Kudüs'ten ABD'ye çok sert teki! Barış yok artık

Kudüs'te sergilenene vandallığın, zulmün ilelebet devam etmesi mümkün değildir. O Kudüs ki her taşında ayrı bir hikayeyi barındırır. Bugün kendilerini Kudüs'ün sahibi sananlar yarın arkasına saklanacak ağaç dahi bulamayacaklarını bilmelidir.

TRUMP'IN KARARI BİZİ BAĞLAMAZ: Biz bu kararı tanımayacağız. Başkan Trump'ın kararı bizi bağlamaz, müslümanları bağlamaz, Kudüs'ü de bağlamaz. Sen çalarsın, sen oynarsın. 1967 sınırları içerisinde başkenti doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devleti kurulana kadar bu mücadele bitmeyecek.

İİT DÖNÜM NOKTASI OLACAK: Çarşamba günü düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bugün dünyada insan hakları Batı'nın belirlediği standartlar üzerinden konuşuluyor. Ama bu küresel bir konu.

TÜRKİYE EN ÇOK MÜLTECİ BARINDIRAN ÜLKE: Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki olaylara karşı duruşu bir insan hakları efsanesidir. Sınırlarımıza gelen herkese kucak açtık. Halen Suriyeli ve Iraklı 3.5 milyona yakın sığınmacı ülkemizde yaşamını sürdürüyor. Türkiye, dünyada sınırları içinde en çok mülteci barındıran ülke konumundadır.

İşte Kudüs kararını devre dışı bırakacak formül!

Araplar bunu da yaptı! Dünya Kudüs için ayaktayken...