BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.425,66
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Asgari ücret 2018 yeni zamlı maaşlar Türk İş açıklaması

Asgari ücret 2018 yeni zamlı maaşlar ne kadar olacak? Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret 2018 zamları açıklanacak. Asgari ücret 2018 zammı Türk İş'in asgari geçim standartı ne? Asgari ücret 2018 ne kadar olacak güncel 11 aralık bilgileri internethaber'de.

Abone ol

2018'e sayılı günler kala asgari ücret zammı da belli olacak. Sadece asgari ücretle çalışanların değil herkesin merakla beklediği zam oranı yakın tarihte açıklanacak. Peki asgari ücret 2018 yılında ne kadar olacak?

Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret bu ayın sonunda belli olacak. İşçi tarafını Türk-İş, patronları Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) hükümeti de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın temsil ettiği Asgari Ücret Komisyonu'nun ikinci toplantısı 15 Aralık günü Türk-İş'te yapılacak.

TÜRK İŞ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI  Türk-İş Konfederasyonu henüz bir asgari ücrete ilişkin somut bir talepte bulunmadı. Türk-İş yetkilileri yeni asgari ücrete ilişkin taleplerini TÜİK'in 2018 yılı için asgari geçim standardını belirlemesinin ardından açıklayacaklarını söylediler. Bilindiği gibi TÜİK her yıl asgari ücret komisyonuna bir kişinin asgari geçim standardına ilişkin verileri sunuyor. Geçen yıl TÜİK bir kişinin asgari geçim standardını 1668.9 TL olarak açıklamıştı. Türk-İş TÜİK'in açıklamasının ardından enflasyon, zamlar, vergiler, doların yükselişi gibi veriler dikkate alınarak asgari ücretin belirlenmesini istiyor.

DİSK DE ASGARİ ÜCRETİ AÇIKLADI  DİSK geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla 2018 yılından itibaren bir yıl geçerli olacak asgari ücretin vergilerden muaf tutularak net 2 bin 300 TL olmasını talep etti. DİSK 2017 yılında net asgari ücrete yapılan yüzde 7,9’luk zam oranına karşılık kasım ayı enflasyon oranının yüzde 12,98 olarak açıklandığını dikkat çekerek bu yıl asgari ücretin enflasyon karşısında yaklaşık yüzde 4,5 oranında kayıp yaşadığını açıkladı.