BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

İşte Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için istenen ceza!

FETÖ'nün medya yapılanması davasıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan gazeteciler Nazlı Ilıcak ve Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler için müebbet hapis istendi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada istenen cezalar belli oldu.

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın yargılandığı “Darbe çağrışımı” davasında duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ: Savcı Altan kardeşler ve Ilıcak için, “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. İsimlerin arasında Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak ve firari Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin de bulunuyor.

NAZLI ILICAK KENDİNİ SAVUNDU: Duruşmada Nazlı Ilıcak kendisini bir kez daha şöyle savundu: Yolsuzlukla mücadele edilmesini, iddiaların soruşturulmasını istemek FETÖ'ye hizmet midir?

DÜRÜST OLDUĞUM İÇİN YAZDIM: Dürüst gazeteci olduğum için yazdım. Evet, yolsuzluk yapanların hesap vermesi gerektiğini söyledim. Fakat bütün gazeteler yolsuzlukları manşetinden duyurdu.

YOLSUZLUK İDDİALARININ ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMEMESİNİ İSTEDİM: Ben hükümet devrilsin isteyemem. AK Parti'ye oyumu veriyordum. Sadece yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmemesini istedim.

BEN FETÖ'YÜ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYORUM: Ben FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. Sui generis bir örgüt, çok tehlikeli, devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt. Ben darbe olacağını bilmiyordum. FETÖ'nün amacının devleti ele geçirmek olduğunu bilmiyordum. Arınç bile, Gül bile bilmiyordu. Amaç suç, devleti ele geçirmek, teokratik bir devlet kurmak. Benim böyle bir devlet isteyebileceğimi düşünüyor musunuz?

HÜKÜMET DEVRİLSİN DEMEDİM: Devletin ele geçirilmesine nasıl aracı olabilirim? Atama, terfi yetkim mi var? Bunların nasıl geldiğini atama yapanlara sorun. Benim tweetlerimin FETÖ'nün devlete sızmasıyla ya da darbeyle ne ilgisi var? Ben hükümet devrilsin mi demişim? Hayır!

FETÖ ERDOĞAN'DAN NEFRET EDİYORDU: FETÖ Erdoğan'dan nefret ediyordu. Ben hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedim. Hakkımda açılmış tek bir hakaret davası yok. FETÖ’nün amacını bildiğime, bu amaca yönelik suç işlediğime dair delil yok. Öncelikle benim suç işlemiş olmam lazım. Yolsuzluk iddialarına hedef olan bakanlar o zaman istifa ettirildi. Kafam karıştı; darbe idiyse bu bakanlar neden istifa ettirildi?

ÖRGÜTÜN GİZLİ AMAÇLARINI BİLMİYORDUM: Ben örgütün gizli amaçlarını bilmiyordum. Ben yolsuzluk konusuyla ilgilendim. Suçun subut bulmadığı gerekçesiyle beraatimi, beraat vermezseniz yaşıma, 16-17 aydır tutukluluğuma binaen tahliyemi istiyorum.