BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Görevden alınan AK Partili eski başkana FETÖ gözaltısı

İçişleri Bakanlığı tarafından Haziran ayında görevden alınan ve AK Parti'den ihraç edilen eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile 3'ü belediye meclis üyesi, 4'ü belediye, 3'ü ticaret odası çalışanı, belediye çalışanı 11 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İçişleri Bakanlığınca, yürütülen soruşturmalar kapsamında AK Parti'den daha önce ihraç edilen ve ardından da Haziran 2017'de görevden alınan Adana'nın eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ü gözaltına aldı. Operasyon kapsamında, 3'ü meclis üyesi, 3'ü Ceyhan Ticaret Odası'ndan, 4'ü de Ceyhan Belediyesi çalışanı olmak üzere 10 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 11 kişinin terör örgütü FETÖ'ye belediyeden kaynak aktardıkları ve finans sağladıkları iddia ediliyor.

ALEMDAR ÖZTÜRK HAKKINDAKİ İDDİALAR

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında adli ve idari soruşturmalar olan Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Haziran ayında görevden uzaklaştırılmıştı.
AK Parti’den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk’ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında ‘Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak AKP ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek’ iddiaları ile AKP Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edilen Öztürk bağımsız olarak görevde bulunuyordu.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerin yürüttüğü soruşturmanın ardından görevden alınan Öztürk hakkında hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savclığı’na gönderilerek soruşturma başlatılmıştı.