BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,76
ALTIN 2.410,88
HABER /  GÜNCEL

Polis trendeki canlı bombayı arıyor

25 yaşındaki kadın canlı bomba polis tarafından her yerde aranıyor...

Abone ol

İstanbul- Eskişehir seferini yapan Boğaziçi Ekspresi'nin Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ndeki tren istasyonunda durduğu sırada 25 yaşlarında doğu şivesi ile konuşan siyah saçlı ve sırtında sırt çantalı bir kadının canlı bomba olabileceği iddiası polis ve jandarmayı alarma geçirdi.

İstanbul- Eskişehir seferini yapan Boğaziçi Ekspresi Pamukova istasyonunda durduğu esnada trende iki kadın kapıyı açma konusunda kısa bir tartışmaya tutuştu. 25 yaşlarında doğu şivesi ile konuşan siyah saçlı ve sırtında sırt çantası taşıyan kadın, tartışma sonrası trenden inerek istasyondan Pamukova merkezine doğru yürüdü ve gözden kayboldu.

Sırt çantalı kadınla tartışan diğer yolcu özel işi için Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü panosunda, aranmakta olan PKK'nın canlı bombası LADİN-IRMAK kod adlı Öznur Güraslan'ın fotoğrafını görünce polislere dönerek "Ben bu kadını tanıyorum, bir saat önce istasyonda trenden inerken tartıştım" iddiasında bulundu. Bunun üzerine Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü iddia sahibi kadının ifadesini alarak kadının eşgali hakkında ayrıntılı bilgi aldıktan sonra Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesi Pamukova İlçe Merkezi'ne bilgi verdi.

Pamukova İlçe Jandarma Komutanlığına da bilgi verilmesi üzerine, Jpolis ve jandarma andarma PKK'nın canlı bombası 1978 doğumlu Öznur Güraslan'ın fotoğrafını çoğaltarak D-650 kara yolu kenarında bulunan akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesislerine asarak dikkatli olunması konusun da uyarılarda bulundu.

Kısa sürede Pamukova İlçe Merkezinde yayılan bu iddia paniğe neden olurken Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri paniğe gerek olmadığını, sadece bir iddia üzerine Terör Şubenin gerekli çalışmaları yaptığını ve her türlü tedbirin alındığını, mobese kayıtlarının incelemeye alındığını şu ana kadar iddiayı doğrulayacak bir kanıta rastlanmadığını belirttiler.