BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  POLİTİKA

Zeybek'ten füze kalkanı uyarıları

Manisa'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 'Füze Kalkanı Projesi' konusunda hükümeti uyardı

Abone ol

"Bu proje hayata geçerse Türkiye-İran savaşı çıkar" dedi. Enver Paşa'yı hatırlatan Zeybek, "Enver Paşa'yı da Almanya yere göğe sığdıramıyordu. Ancak sonunda yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Tek başına kaldı. Sonun ona benzer" diye eleştirdi.

Manisa'da akşam saatlerinde düzenlenen basın toplantısında, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Zeybek'in yanı sıra DP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Atak, DP Manisa İl Başkanı Murat Uludemir ve partililer de hazır bulundu. Özellikle Malatya'ya kurulacak olan güvenlik radarları, 'Füze Kalkanı Projesi' üzerine Demokrat Parti'nin görüşlerini anlatan DP Lideri Zeybek, "Seçim döneminde yaptığımız uyarılar dikkate alınmadı. Ne iktidar ne muhalefet buna ses çıkarmadı. Sonradan gördüler ki görüşlerimiz doğru çıktı. Şimdi de uyarıyoruz. Türkiye'nin bir savaş tehlikesi içerisinde olduğuna dikkat çekiyoruz. Ancak, ne iktidar ne muhalefet işin ciddiyetini anlayamadı. İleri görüşlü olmak suç haline geldi" dedi.

İSTİFA ÇAĞRISI

Türkiye'nin Suriye'ye karşı saldırgan bir tutum ve tavır içinde olduğunu belirten DP lideri Namık Kemal Zeybek, "Global şirketlerin çıkarları uğruna Türkiye bir savaşa sürüklenmek istiyor. NATO maskesi altında yapılan bu oyuna gelmeyin. Bu hükümet Suriye'ye karşı saldırgan bir tutum içindedir. Bu çok yanlıştır. Bu toplumu kandırmaktan başka bir şey değildir. Ne işimiz var bizim Suriye ile. Suriye karşı saldırgan tutum içinde olan bu iktidar aynı şeyi niye Yemen'de? Bahreyn'de yapmaz? Çünkü o ülkeler Global kapital şirketlerin elindedir. Suriye yönetimi ise global şirketlerin güdümüne girmemiştir. Hükümet bu maceraperest tutumdan çabuk vazgeçsin. Dışişleri Bakanı tiyatro oyuncusu, sinema oyuncusu tavrını bıraksın. Dışişleri Bakanı'nı ve iktidarı bu tutumlarından dolayı istifaya davet ediyorum" dedi.

"HALKIMIZI DİRENİŞE DAVET EDİYORUM"

Türkiye'nin Suriye'ye olan tavrının savunma amaçlı olduğunu ileri sürenlerin yalan söylediklerini belirten Zeybek, "Ben halkımızı uyarıyorum. Halkımızı bunlara karşı direnişe davet ediyorum. Yarın başımıza bombalar yağar. İran daha önce üç kez açıkladı. İran'a karşı bir saldırı olursa ilk yapacağımız şey Malatya'yı vurmak dediler. Ama biz Malatya'ya radar koyarak İran devletini karşımıza alıyoruz. Mazeret olarak NATO üyesiyiz diyoruz. Bunu gerçekten NATO'mu yaptı? yoksa NATO'yu da kullanan global şirketler mi yaptırıyor. Bu şirketler Türkiye ile İran'ı savaştırmak istiyorlar. Bu olur mu diye sorarsanız bu gidişle olur. Biz böyle yapmaya davet edersek İran'da Türkiye'yi vuracak. Bunu şimdiden söylüyorum. AK Parti'ye destek veren onları seven onların taraftarlarına sesleniyorum. İktidarı bu işten caydırın. O radarlar Kürecik'e kurdurmayın."

Türkiye ile İran'ın savaşması halinde dünyada dengelerin değişeceğini belirten Zeybek, "Türkiye ile İran arasında savaş çıkarsa Müslümanlar birbirlerini yerse buna sebep olanlardan hesap sorulur. O hesabı da veremezler" diye konuştu.

ENVER PAŞA BENZETMESİ

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Arap ülkelerinin pohpohlaması sonucunda kahraman lider ilan edildiğini belirten DP Genel Başkanı Zeybek, Enver Paşa hatırlatmasını yaptı. DP'li Zeybek, "Enver Paşa'yı da Almanlar böyle şımarttılar. Onu da Selahattin Eyyübi'ye benzettiler. O gün yapılan aynı oyunu bugün Tayyip Bey için yapılıyor. Ama sonunda Enver Paşa ülkesini yurdunu terk etti, gitti. Ona kimse sahip çıkmadı. Başbakan'da Arap devletlerinin gazına gelmesin" dedi.

Türkiye'nin bugün için en büyük meselesinin 'Füze Kalkanı Projesi' olduğunu belirten Namık Kemal Zeybek, "Bu proje ile Türkiye savaşa sürükleniyor. Cumhurbaşkanımız İngiltere'ye gitti. Orada dedi ki 'Suriye'ye girebiliriz', 'Eğer PKK oradan Türkiye'ye saldırırsa gireriz' dedi. Bu bir tezgahtır. Bunu Cumhurbaşkanı'na söylettiler. Ya Türkiye, ya İran. Türkiye böyle bir bela ile karşı karşıya. Ben Türkiye'yi korumak için bunların söylüyorum. Türkiye ile İran savaşırsa ne Türkiye kalır ne İran kalır. Sonra birileri eline kalem alır ve harita üzerinde yeni devletler çizmeye başlar."

PROTESTO HAKKI

'Füze Kalkanı Projesi'ni protesto edenlerin polis tarafından yaka paça karakollara götürüldüğünü belirten DP Lideri Zeybek, "Füze kalkanı sistemini Çekoslavakya kurdurmadı. Bizim halkımıza neler oluyor anlayamıyorum. İki üç genç füze kalkanına hayır yürüyüşü yapıyor, polis hemen onları karakola götürüyor. Ne oluyor size. O polise emir verenler siz ne yapıyorsunuz. Bu kadar demokrasi yok mu bu memlekette. Neyi saklamaya çalışıyorsunuz" dedi.

KIYAMET YAKIN

Projenin hayata geçirilmesinin Türkiye'nin kıyameti olduğunu iddia eden Zeybek, "İngiliz gazeteleri Noel'de İran'ın vurulacağını söylüyor. Kıyamet yakındır. Bu Türkiye'nin kıyametidir. Türkiye NATO gömleğinin arkasından çıksın. Bu NATO'dan neden bu kadar korkuyorlar. NATO dediğin nedir? Ayet-i kerime mi? Biz NATO'nun kulu muyuz? Allahın kulu olmaktan vaz mı geçtik? NATO'ya mı tapıyoruz" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Namık kemal Zeybek, basın açıklamasından sonra Spilos Otel'de partililer ile yemekte bir araya geldi.