BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gül'ün görev süresini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

AK Parti'de son dönemini yaşayan Erdoğan, cumhurbaşkanlığına üstü kapalı göz kırptı. Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 7 yıl olduğunu söyleyen Başbakan, 2014 senaryosunu bir anlamda doğruladı.

4 KİLO KAYBETTİM

Erdoğan, ayrıca şike yasasıyla birlikte AK Parti'de çatlak iddialarına da cevap verdi. Soykırım iddialarına katılmayanlara ceza getirmeye hazırlanan Fransa da Erdoğan'ın hedefindeydi. Erdoğan hastalık sonrası 4 kilo verdiğini açıkladı.

2014 senaryosu
Erdoğan'ın çok yakınındaki bir isim o senaryoyu anlattı. Ayrıntılar için tıklayın

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil ile ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşme sonrası Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Sözde Ermeni Soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören, 22 Aralık'ta da Fransa Ulusal Meclisi Genel Kurulunda görüşülecek olan teklifi hatırlatan Erdoğan, Fransa'nın sabıkalı geçmişini hatırlatarak yüklendi: 

KENDİ KİRLİ TARİHLERİNE BAKSINLAR

-Aynı şekilde 1994'de Ruanda'da 800 bin insanın katledilmesinden Fransa'nın rolü hiç tartışılmıyor. Hiçbir tarihçi, hiçbir siyasetçi bizim tarihimzde soykırım göremez. Soykırım görmek isteyenler dönsünler ve kendi kirli kanlı tarihlerine baksınlar.

TARİH OYLAMALARDA YAZILMAZ

-Umuyorum ki, Fransa Ulusal Meclisi, tarihi çarpıtma, tarihi yalanları inkar edenleri cezalandırma yanlışından bir an önce döner. Türkiye olarak, bu kasıtlı, art niyetli, popülist, haksız ve hukuksuz girişimlere karşı, her türlü diplomatik yöntemle karşı duracağımızı burada bir kez daha vurgulamak isterim.

-Kendi tarihleriyle yüzleşemeyenlerin asılsız iddialar üzerinden Türkiye tarihine saldırmaları çok ciddi bir samimiyetsizlik göstergesidir. Tarih parlamentolarda yapılan oylamalarda yazılmaz"

4 KİLO VERDİ

3. dönem kuralı
2014 senaryosunu güçlendiren çalışmaların adımları AK Parti'de atıldı. Tıklayın

Erdoğan sağlığı hakkında da kamuoyuna bilgi verdi:

"Sağlıklı olduğum için karşınızdayım. Yüksek Askeri Şura'ya katıldım. Bakanlar Kurulu toplantımızı yaptık. Şu ana kadar Başbakanlık'ta şahsımla ilgili dosyları gözden geçirdim. Gelen misafirlerimizle görüşmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Nekahet dönemindeyiz, şu anda bu süreci daha dikkatli götürmem lazım. Daha sonra çalışmalarımızı yoğunlaştırıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok, her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ameliyatta emeği geçen bütün doktorlarımızı, hemşirelerimizi şahsım, ailem adına şükran borcumu sözlü ifadelerle ortaya koymam mümkün değildir, kalbidir. Ameliyattan sonra 4 kilo verdim."

7 YIL

Cumhurbaşkanlığı görev süresi tartışmalarına Erdoğan da katıldı. Muhalefetin itirazlarına katılmayan Başbakan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bizim düşüncemiz 7 olması şeklindedir, bunu Bülent Bey söyledi.  Düşüncemiz görev süresinin 7 yıl olması istikameti yönündedirYetkinin parlamentoda olduğuna yönelik düşünceler var, yeni yılla birlikte gündeme gelecektir. "

AYRILIK YOK

Şike yasasıyla ilili AK Parti'de ortaya çıkan görüş ayrılığına da değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı arkadaşlarımızın farklı açıklamaları olmuş olabilir ama nihai açıklama, çıkan son karardır. Dolayısıyla partimizin içerisinde herhangi bir ayrılık-gayrılık böyle bir şey söz konusu olamaz. Tabii ki farklı farklı düşünceler ortaya koyanlar olabilir ama unutmayın ki, müsademe-i efkardan barika-i hakikat doğar. Bizim anlayışımız budur. Bu anlayışla da çalışmalarımızı bugüne kadar sürdürdük. Nitekim, sporda şiddetin yasaklanmasına yönelik yasa da meclisten geçtiği gibi Cumhurbaşkanımızın onayıyla da artık uygulamaya girmiş oldu."

TARİH DİKTATÖRLERİ AFFETMEZ

Suriye lideri Esad Başbakan'ın hedefindeydi. Komşuya Ankara'dan böyle seslendi:

"Tarih diktatörleri affetmemiştir. Suriye'nin öz evlatları acımasızca öldürülmektedir. Mevcut yönetim ülkeyi idare edemez hale gelmiştir. Biz mazlumların yanında zalimlerin karşısındayız. Özel hukuk zulmederken devam edemez. Özel hukukumuzu kesip attık."

LİBYA'YA TAM DESTEK

Konuşmasında Libya'da verdikleri desteğin altını çizen Erdoğan, nelerin yapıldığını anlattı.  Libya'nın ihtiyaç duyduğu ilaç, gıda ve motorin gibi acil ihtiyaçların tedarikini aynı şekilde sürdürdüklerini kaydeden Erdoğan, hizmetleri sıraladı:

''Bugüne kadar binin üzerinde Libyalı kardeşimizin tedavisini Türkiye'deki hastanelerde gerçekleştirdik. Libya'yı ziyaretim esnasında Misurata'da bir hastane kurulması, Libya'nın çeşitli şehirlerinde hasar gören okul, karakol, mahkeme binalarının tamiri noktasında bir sözüm olmuştu. Şu anda 21 Türk şirketinin üstlendiği bu tamir, bakım ve planlama çalışmalarımız Libya genelinde hızla devam ediyor.''

Libya'nın dış dünya ile bağlantısını yeniden kurmak amacıyla Türk Hava Yollarının, Trablus'a haftada 9, Bingazi'ye haftada 10 sefer düzenlediğini dile getiren Erdoğan, önceki gün itibariyle Misurata'ya da THY seferleri başlatıldığını söyledi.

İŞADAMLARININ GERİ DÖNMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Erdoğan, bu 3 şehre olan uçak seferlerinin arttırılması yönündeki müzakerelerin de şu anda devam ettiğini dile getirerek, ''Libya'da faaliyet gösteren iş adamlarımızın Libya'ya geri dönmeleri ve zararlarının tespiti çalışmalarımız da aynı şekilde işbirliği içinde sürdürülüyor. Libya Başbakanı değerli kardeşim El Kib'i de Türkiye'ye davet ettik. İnşallah kendisiyle de tüm bu meseleleri ayrıntılı şekilde ele alacak; hem desteğimizi, hem işbirliğimizi daha ileri boyutlara hep birlikte taşıyacağız''  dedi.

Libya'nın fiziken ne kadar uzak olsa da Türkiye'nin tarihinde, aziz milletin gönlünde müstesna konuma sahip bir ülke olduğunu kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bingazi, Tobruk, Sirte, Misurata, Trablus gibi şehirlerin adeta kendi şehirlerimiz kadar, İstanbul, İzmir, Ankara kadar tanıdığımız, bildiğimiz, derin bir muhabbet duyduğumuz şehirlerdir. Libya'nın kimi şehirleri, örneğin Fizan, Türkçe deyimlere dahi girmiş, halk arasında günlük konuşmalarda sık sık tekrarlanmıştır'' diye konuştu.