BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.389,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis kurşun değil 'kapan' atıyor

Erzincan polisi yeni bir uygulama başlattı. Polis bundan böyle "dur" ihtarına uymayanlara "çivili kapan" tuzağı atıyor...

Abone ol

Erzincan'da, ''dur'' ihtarına uymayanlara ateş açılmasını önlemek ve olası ölümleri engellemek için kullanılmaya başlanan ''çivili kapan'' yöntemi için tatbikat düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde olaylarda ''dur'' ihtarına uymayan sürücüler için üzerinde çiviler bulunan kapanı devreye soktu.

Erzincan Havaalanı yolunda yapılan tatbikatta, senaryo gereği suça karışan bir otomobil takibe alındı. Kovalamanın ardından ''dur'' ihtarına uymayan otomobilin önüne çivili kapan fırlatıldı ve aracın tekerleri patlatıldı. Otomobil, patlayan lastiklerle en fazla 100 metre gidebildi.

Şüpheli aracı takip eden polis ekiplerinin müdahalesi ile araç içerisinde bulunan iki kişi etkisiz hale getirildi. Kelepçelenen şahıslar polis otosuna bindirilirken, şüpheli araçta ise arama yapıldı

Uygulama kapsamında, kapan uygulamasında görev alan 20 polis memuruna eğitim verildi. Hava destekli yapılan eğitimler nefes kesiyor. Bu uygulamayla birlikte şimdiye kadar ehliyetsiz, içkili olduğu için polisten kaçan sürücüler artık kapana hedef olacak.

Tatbikatın ardından açıklama yapan Erzincan Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Yavuz, "Kullandığımız kapanlarda çiviler var. Araç üzerinden geçerken çiviler tekerleğe saplanıyor.

Bu çiviler yaklaşık 200 metre ilerde güvenli bir şekilde aracı durdurmaktadır. Kapan üzerindeki çiviler lastiğe girince kalıyor. Lastik içindeki hava özel olarak yapılan oyuklu çividen dışarı çıkıyor ve araç 100-200 metre sonra durmak zorunda kalıyor. Böylece ateş etmeden şüpheliler yakalanabiliyor" dedi.