BIST 10.279
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

2 haftada yeşil bir cennet yaratılacak

Erzincan Belediyesi Kırklar Caddesi üzerinde bir yeşil alan çalışması başlattı. 2 haftada yeşil bir vadi yaratılacak...

Abone ol

365. sokağın Kırklar Caddesi ile kesiştiği köşede bulunan 1150 metrekare alan’da çalışmalarını yürüten Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bölgeyi 2 hafta gibi kısa bir süre içerisinde inşa ederek şehre güzel bir yeşil alan daha kazandırmış olacak.

Yaklaşık 600 m lik bordür çalışmasının yapılacağı bölgede 300 metrekare çimlendirilmiş alan inşa edilecek. 4 Pergole ve 40 adet ağaç ve bitkinin dikileceği alanda 7 bin 500 adet kilit parke kullanılarak yürüme yolları da yapılacak.

Cadde üzerinde başka çalışmaların da yapılacağını belirten Park ve Bahçeler Müdür Funda Erkan Birol, “Belediye Başkanımızın belirlediği yeşil alan hedefine doğru kararlı adımlarla yürüyoruz.” dedi.

Erkan sözlerine şöyle devam etti:Erzincan Belediyesi, halen Türkiye ortalamalarının yaklaşık iki katı oranında kişi başı yeşil alana sahip. Şu an 11 m2 olan kişi başına yeşil alan miktarı, 3 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde kişi başına 25 m2 yi aşacak. Geçtiğimiz günlerde başlatılan Kent Ormanı Projesi gibi Esentepe Rekreasyon Alanı Projesi ve Vasgirt Deresi Islahı akabinde gerçekleşecek yeşil alan çalışmaları dışında her okula ve her ibadethaneye bahçe düzenlemesi, her mahalleye en az 1 park projeleri de bu hedefin önemli ayakları. Biz inanıyoruz ve başaracağız. Erzincan’ı Türkiye’de yeşil alan oranı en yüksek şehir yapacağız” dedi