BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis eşlerinden öğrencilere burs

Emniyet Mensubu Hanımları Yardımlaşma Derneği, 2009-2010 döneminde 13 öğrenciye burs verirken, 3 öğrencinin de tüm eğitim masraflarını karşıladı.

Abone ol

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis eşleri tarafından kurulan Emniyet Mensubu Hanımları Yardımlaşma Derneği, dezavantajlı çocukların elinden tutmaya devam ediyor.

Okula gidemeyen ya da maddi durumu iyi olmadığı için öğrenimine devam edemeyen çocukların eğitim masraflarını karşılamak ya da onlara burs vererek eğitimde kalmalarını sağlamak için kurulan dernek çalışmalarına sürdürüyor.

2009-2010 döneminde 13 öğrenciye burs veren ve 3 öğrencinin tüm okul masraflarını karşılayan dernek Yumurtalık Ayaş Oteli'nde eğiti-öğretim yılının sonu olması nedeniyle bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan dernek başkanı Ayşe Tuğluk, geleceğin yıldızları olan çocukların mutlaka okuması gerektiğini kendilerinin de bu nedenle dernek çatısı altında birleştiklerini belirterek, "Bu yıl 16 çocuğumuzun imdadına yetiştik. Ancak gelecek yıl daha organize olarak daha fazla çocuğa yardım etmek istiyoruz. Çünkü bir ülkenin en güçlü dinamikleri o ülkenin çocuklarıdır. Çocuklarımız eğitimsiz kaldığı zaman ülkenin geleceği daha iyi olmaz kötü olur. Bu nedenle çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için mücadele ediyoruz" dedi.

Ayrıca toplantıda 2010-2011 eğitim-öğretim yılında derneğin ne yapması gerektiği tartışıldı.