BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ataşehirliler çevre için yarıştı

Ataşehir Belediyesi'nce düzenlenen “1. Çevre Şöleni Haftası” çevreye katkı sağlayan okul, öğrenci ve konutlara ödül dağıtımı ile sona erdi.

Abone ol

Ataşehir Belediyesi'nce düzenlenen “1. Çevre Şöleni Haftası” etkinlikleri sona erdi.

Etkinlik kapsamında geri dönüşümlü malzemelerden yapılan Maket, En Çevreci Okul, Atık Pil Toplama ve En Çevreci Site yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde verildi.

Ödül dağıtım töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Çevre ile ilgili projelerimize çok önem veriyoruz. Çevreye saygılı ve sağlıklı bir Ateşehir için çalışıyoruz. Bugün gördük ki Ataşehirliler, özellikle çocuklar çevreyle ilgili projelere büyük ilgi gösteriyor ve destek veriyor. Onların destekleri bizim için çok önemli. Çocuklarımızın bu duyarlılığı ve desteğini görüp hissettikce bizde onların sağlıklı yaşaması ve büyümesi için daha çok çalışıyoruz.” dedi. Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu da çevre bilincinin küçük yaşta verilmesinin önemine değindi ve maket yarışmasında çocukların tüm yaratıcılıklarını kullandıklarını belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş'ta, “Ataşehir Belediyesi'nin eğitim, sağlık ve çevre konusunda okullarla işbirliği yaparak gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Başkan Battal İlgezdi'ye teşekkür ediyorum”dedi.

Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile Tiyatro Oyuncusu Selçuk Uluergüven ve Ressam Hayriye Kuran'ın da katıldığı ödül dağıtım töreninde dereceye giren okulları ses sanatçısı Haluk Levent açıkladı.

Yarışmalarda Ödül Alan Okullar

Maket Yarışması’nda; 1.'lik Ödülü Ata İlköğretim Okulu'nun, 2.'lik Ödülü İçerenköy Hasan Leyli İlköğretim Okulu'nun, 3.'lük Ödülü Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu'nun, 4.'lük Ödülü Yeniçamlıca Lemanana İlköğretim Okulu'nun ve 5.'lik Ödülü de Sait Cordan İlköğretim Okulu'nun oldu.

Atık Pil Toplama Yarışması’nda; 1. Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu, 2. Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlköğretim Okulu, 3. Cemile Besler İlköğretim Okulu oldu.

En Çevreci Okul yarışmasında ise; 1. Kayışdağı Arif Paşa İlköğretim Okulu, 2. Şehit Öğretmen Hasan Akan İlköğretim Okulu, 3. Pirireis İlköğretim Okulu oldu. En Çevreci Site ödülünü ise bir ayda 2 bin kg ambalaj atığı toplayan Trio Konutları aldı.

Toplanan Atıklar Sayesinde Çevre Korunuyor

Atık Pil Toplama Yarışması'nda; Kanuni Sultan Süleyman İ.Ö.O. 373.5 kg, Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İ.Ö.O. 138 kg, Cemile Besler I.Ö.O. 127 kg atık pil topladı.

En Çevreci Okul Yarışması'nda; 1. olan Kayişdaği Arif Paşa İ.Ö.O aylık süreçlerde 1000 kg ambalaj atığı toplarken, 2. olan Şehit Hasan Akan I.Ö.O. 900 kg ve 3. olan Piri Reis I.Ö.O. da 850 kg ambalaj atığı topladı.