BIST 10.119
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.401,68
HABER /  GÜNCEL

3200 yıllık heykel 4 yaşında çıktı!

Turizm Bakanlığı, 2006 yılında yapılan bir heykelin 3200 yıllık olarak rapor edilip sergilenmesine ilişkin soruşturma başlattı

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van’ın Erciş ilçesinde 2006’da bir heykeltıraş tarafından yapılan “Anadolu Kadını” adı verilen heykelin Van Müzesi’nce 3 bin 200 yıllık olarak rapor edilerek sergilenmesine ilişkin idari soruşturma başlattı.
Her yıl düzenlenen Uluslararası Ercişli Emrah ve Selvi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında heykel sanatçısı Malik Bulut tarafından 2006’da yapılan heykelin, müze müdürlüğünce 3 bin 200 yıllık olarak tarihlenerek sergilenmesine yönelik haberler üzerine, Bakanlık tarafından idari soruşturma başlatıldı.

İade edilecek
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Zeki Taştan da Müze Müdürü Fütuhat Özkaynak ve müzede görevli Arkeolog Ümit Yarıcı hakkında soruşturma başlatılması için Van Valiliği’nden onay istediklerini açıkladı. Taştan, heykeli Erciş Belediyesine iade edeceklerini kaydetti.
Erciş’te “Anadolu Kadını” adı verilen heykel, bir evin bahçesinde bulunurken “3 bin 200 yıllık orjinal tarihi eser” olarak tarihlenip müze yetkililerince el konulmuştu. Van Müzesi bahçesinde sergilenen heykelin 4 yıllık olduğu da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Sezer Cihaner Keser tarafından ortaya çıkarılmıştı.