BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Polis bizi tahrik etti dediler ve...

Hırsızlık ve adam yaralama suçlarından hakkında kesinleşmiş 2 yıl 10 ay hapis cezası bulunan Hidayet Yanku'nun yakınları polislere böyle saldırdı

Abone ol

Adana'da kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Hidayet Yanku'yu yakalamak isteyen polis ekiplerine taş ve sopalı saldırı düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler, "Polis bizi tahrik etti" dedi.

Hırsızlık ve adam yaralama suçlarından hakkında kesinleşmiş 2 yıl 10 ay hapis cezası bulunan Hidayet Yanku'nun Güzelevler mahallesinde saklandığını belirleyen ekipler, pazar günü sabaha karşı operasyon düzenledi. Polisin yakaladığı Yanku'yu teslim etmek istemeyen yakınları ve mahalle sakinleri, taş ve sopalarla ekiplere saldırdı. Atılan taşlar başına isabet eden Asayiş Şube Müdürlüğü Büro Amiri Miraç Fındıklı ağır, 6 polis memuru da çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Yaralılar çeşitli hastanelerde tedaviye alınırken, saldırganlardan 4'ü kadın 8 kişi gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'nde 'görevli memuru mukavemet, görevi başındaki memura saldırı, taş ve sopayla adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından sorgulanan ve 3 günden beri nezarette tutulan şüpheliler için ek gözaltı süresi alındı. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürülen şüpheliler, "Biz kendimizi savunduk. Polis bizi tahrik etti. Bizi kışkırttı" iddiasında bulundu.

Durumu ağır olan Komiser Miraç Fındıklı, tedavi için kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin Beyin Cerrahi Servisi'nde 6 saat süren ameliyat geçirdi. Yoğun bakıma alınan Fındıklı'nın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından Hidayet Yanku ile yakınları adliyeye sevk edilecek.