BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın teğet sözlerine ilk itiraz

Başbakan Erdoğan'ın bu kriz teğet bile geçmeyecek sözlerine ekonomi çevrelerinden ilk itiraz Kayseri Ticaret Odası'ndan geldi

Abone ol

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hasan Ali Kilci, ABD ve AB ülkelerinde yaşanan sıkıntıların Türkiye'yi de etkileyeceğini ileri sürerek, ''Bu kriz, pek teğet geçecek gibi görünmüyor'' dedi.

Kilci, basın mensuplarının, ABD ve AB ülkelerinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili sorularını yanıtladı.

ABD ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşanan ekonomik olumsuzlukların, Türkiye'yi de etkileyeceğini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Kilci, ''Bunu söylemek için kahin olmaya gerek yok. O ülkelerin ekonomik göstergelerine baktığınızda bunu görüyorsunuz zaten. ABD ekonomisinin kredi notunun düşürülmesi, oradaki sıkıntının boyutunun çok ciddi olduğunu gösteriyor. Almanya ve Hollanda dışındaki AB ülkelerinde de çok büyük sıkıntılar yaşanıyor'' diye konuştu.

TOBB KRİZ İÇİN TOPLANIYOR

ABD ve AB ülkelerinde yaşanan ekonomik sıkıntıların Türkiye'yi de etkileyeceğini ifade eden Kilci, şöyle devam etti:

''Bu kriz pek teğet geçecek gibi görünmüyor. Önümüzdeki dönemlerde sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirlerin zaman kaybedilmeden alınması gerekiyor. Hükümet, krizin bizi etkilememesi için her türlü tedbirin alındığını söylüyor, ama tedbirlerin ne olduğunu söylemiyor. Hükümetin bu dönemde uygulayacağı politikalarla ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bir değerlendirme toplantısı yapacak. Hükümetin ekonomiyle alakalı bakanlarının da katılması bekleniyor. Bu toplantıda, hükümetin, yaşanması muhtemel krizin Türkiye'yi etkilememesi için ne gibi tedbirler aldığı da ortaya konulur, herhalde. Bizler, acilen toplantıya çağrıldık ve bu durumdan ciddi bir sıkıntı gözlemlenmekte.''

Kilci, ayrıca dolar ve avronun aşırı değer kazanmasının, cari açığı artıracağı için ekonomik dengeler açısından bir baskı unsuru oluşturacağını söyledi.