BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,26
HABER /  GÜNCEL

Polis BDP'li vekilleri fena gazladı!

Diyarbakır'daki izinsiz gösteriye müdahale eden polis, biber gazı kullandı.

Abone ol
Diyarbakır'da cezaevlerindeki açlık grevlerine destek için eylem yapan gruba polis biber agzıyla müdahale etti. Gazdan eylemci gruptaki BDP'li milletvekilleri de etkilendi.
 
Diyarbakır’da BDP’li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da aralarında olduğu kalabalık bir grup cezaevlerindeki açlık grevine destek için eylem yaptı.
 
Polis, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yürümek isteyen gruba izin vermeyince gerginlik yaşandı. Çıkan arbedede polis, gruba biber gazı ile müdahale etti.
 

e.20121021210133.jpg
POLİS VEKİLLERİN ÖNÜNÜ KESTİ

Olayların çıkması üzerine BDP'liler gruplara ayrıldı. Bir grup BDP'li Diyarbakır-Mardin karayolunu bir süre trafiğe kapatırken, bir grup BDP'li de cezaevine gitti. Milletvekili Aysel Tuğluk ve Nursel Aydoğan da karayolunu kapatın gruba katılarak destek verirken, yolu açmayan göstericilere polis, gaz bombası, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale üzerine sokak aralarına kaçan göstericiler de polis araçlarını taşlamaya başladı. Bu sırada Aysel Tuğluk'un gaz sıkılması nedeniyle çok sinirlendiği ve polis müdürleriyle tartıştığı görüldü. Müdahalenin ardındın göstericilerle polis arasında başlayan kovalamaca, sokak aralarında devam etti. Bu sırada Cezaevi önünde bulunan ve aralarında BDP Genel Başkan yardımcısı Gülten Kışanak, milletvekilleri Emine Ayna, Halil Aksoy ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu grup, polis ekiplerince engenllendi. Durdurulan gruptakilere polis ekipleri, sık sık 'dağılın' uyarısı yaptı.

BAYDEMİR BARİKATA YÜKLENDİ
 
Dağılmayan grup içinde bulunan Osman Baydemir, "Taş yok, sopa yok, molotof yok. Sadece ve sadece vicdanımızın sesiyle buradayız. Tek bir insanın yaşamını yitirmemesi için buradayız. Lütfen yolumuzu kesmeyin. Demokratik hakkımızı gasp ediyorsunuz. İnsanların cezaevinde veya dağda veya ovada ölümüne bizim vicdanımız elvermiyor. Bizim görevimiz insanlığa sahip çıkmaktır. Hadi Ya Allah" diyerek grubun hareketlenmesini sağladı. Polis barikatına yüklenen Baydemir ve beraberindekiler, çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından milletvekili ve başkanların cezaevi önüne gitmesine izin verildi.

baydemir.jpg 
 
BDP'LİLER TÜRK BAYRAĞI'NI İNDİRMEK İSTEYENLERE ENGEL OLDU
 
Gösteriler sırasında fenalaşan bir BDP'li cezaevi önünde bekleyen polis aracına konarak hastaneye sevk edildi. Yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşe geçen BDP'li grup, sık sık Öcalan lehinde slogan attı. Yapılan yürüyüş sırasında sokak içerisinde bulunan bir sağlık ocağının önündeki direkte asılı bulunan Türk Bayrağı, çocuklar tarafından indirilmek istendi. Ancak BDP'liler çocuklara izin vermeyerek, yürüyüş sonuna kadar Türk Bayrağı'nın asılı bulunduğu direk önünde önlem aldı.