BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta 10 terörist teslim oldu!

Şırnak'ta 10 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Abone ol

Şırnak'ta 10 terörist teslim oldu. PKK'ya yönelik operasyonlardan kaçtığı belirtilen 10 teröristin sorgusu sürerken Bitlis'te ise 1 PKK'lı öldürüldü.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 10 terörist 21 Ekim 2012 pazar günü emniyet birimlerine teslim olmuşlardır" denildi. 

Açıklamada, teslim olan teröristlerle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

BİTLİS'TE 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bitlis'e 30 kilometre uzaklıktaki Ortakapı kırsalında konuşlu askeri birliğe saldırıda bulunan ve 3 korucuyu şehit eden PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonda 1 PKK'lı mühimmatıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.Bitlis-Diyarbakır karayolundaki Ortakapı Köyü kırsalında konuşlu askeri birliğe 2 gün önce bir grup PKK'lı tarafından saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmalarda İzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ adlı köy korucuları şehit olurken, er Ali Güneşçi ile köy korucuları Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak ise yaralanmıştı. Saldırı sonrası bölgede operasyon başlatan güvenlik güçleri 1 PKK'lıyı ölü olarak mühimmatlarıyla birlikte ele geçirdi.

Konuyla ilgili Bitlis Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bitlis'te Cuma günü Ortakapı köyündeki askeri birliğe saldırı düzenleyerek 3 korucuyu şehit eden, bir asker ve 3 korucuyu da yaralayan teröristlere yönelik yapılan operasyonlarda 1 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirildi. Örgüt mensubu ile birlikte, 2 adet kaleşnikof uzun namlulu silah 6 şarjör, 5 el bombası, 2 hücum yeleği ele geçirilmiştir" denildi.