BIST 10.067
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.434,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak anket

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, seçmenlere yönelik yapılan bir anketin sonuçlarını partilerle paylaştı.

Abone ol

AK Parti'li vekil Şentop, ankete katılanların yüzde 85'inin CHP'nin iktidara gelmesinin mümkün olmadığı cevabını verdiğini söyledi.

Türkiye’nin yüzde 60’ının AK Parti’nin 2023 yılına kadar iktidarda kalacağına inandığını söyleyen Şentop, “CHP’lilerin yüzde 28’i kendi genel başkanlarının başbakanlık yapacak kabiliyete, yeteneğe sahip olmadığını düşünüyor.” dedi.

Tekirdağ Ak Parti İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı, Tekirdağ Ramada Otel'de yapıldı. Toplantıya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Tekirdağ milletvekilleri Özlem Yemişçi, Ziyaeddin Akbulut, İl Başkanı Ahmet Kambur, il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, partililer katıldı.

Toplantıda partilere seslenen Genel Başkan Yardımcısı Şentop, kamuoyunda yapılan bir anketi partilerle paylaştı.

Türkiye’nin yüzde 60’ının AK Parti’nin 2023 yılına kadar iktidarda kalacağına inandığını söyleyen Şentop, “Türkiye’de AK Parti’nin iktidarda bulunmasında kimsenin bir endişesi bulunmadığı için insanlar başka partilere oy verirken eğleniyorlar, rahat hareket ediyorlar. Yeni bir anket var, bir hafta önce tamamlandı. Ankete göre Türkiye’nin yüzde 60’ı AK Parti’nin 2023 yılına kadar iktidarda kalacağına inanıyor.” dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞBAKANLIK YAPMA YETENEĞİ YOK"

CHP’lilerin yüzde 30’u partilerinin 2015’de iktidara gelemeyeceğini söylediğini ifade eden Şentop, “Ankette 2015 seçimlerinde ‘CHP iktidara gelir mi’ diye sorulmuş. Türkiye’de yüzde 85 civarında ‘Mümkün değil, böyle bir şey olmaz’ demişler. CHP’lilerin yüzde 30’u partilerinin 2015’de iktidara gelemeyeceğini söylemiş. Başka bir soruda Kılıçdaroğlu’nun başbakanlık yapma kabiliyetine sahip olup olmadığı sorulmuş. Türkiye’nin yüzde 77’si ‘Yapamaz, böyle bir yeteneği yok’ demiş. Ankete göre CHP’lilerin yüzde 28’i kendi genel başkanlarının başbakanlık yapacak kabiliyete, yeteneğe sahip olmadığını söylemiş. Diğer parti mensubu arkadaşlar da Türkiye’yi AK Parti dışında bir partinin yönetemeyeceğine inanıyor.” dedi.
Toplantının sonunda HAS Parti ve diğer partilerden AK Parti’ye geçen kişiye rozetleri takıldı.