BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,98
HABER /  GÜNCEL

Kurban dolandırıcılığına jandarma önlemi

Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı, Çaybaşı Mahallesi'ne kurulan hayvan pazarında büyük ve küçükbaş kurbanlıkların satışına başlanması üzerine hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı güvenlik önlemlerini arttırdı.

Abone ol

İzmir Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı, Çaybaşı Mahallesi'ne kurulan hayvan pazarında büyük ve küçükbaş kurbanlıkların satışına başlanması üzerine hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı güvenlik önlemlerini arttırdı.

Hayvan pazarında resmi ve sivil ekipler birlikte görev yapıyor. Jandarma, Kurban Bayramı'nda hayvanlarını satmak için İzmir dışından gelen ve ilçenin yerli hayvan satıcılarını dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı uyarıyor.

Dolandırıcıların özellikle sabah ve akşam saatlerinde, ayrıca hayvan pazarında yoğunluğun olduğu zamanlarda ortaya çıktığını belirten jandarma ekipleri, satıcılarla tek tek görüştü. Bayram öncesi piyasalarda hareketlilik yaşandığını ve bu nedenle para alışverişinin arttığını belirten jandarma, bunu fırsat bilen kötü niyetli kişilerin de piyasaya sahte para sürdüğüne dikkat çekti. Satıcılara sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda da bilgiler verildi. Satış yapan vatandaşlardan, verilen paralardan şüphelenmeleri halinde ihbarda bulunmaları da istendi.

Bu arada ekiplerin bayrama kadar sivil ekiplerle pazarda huzur ve güvenliği sağlayacağı bildirilirken, hayvan barınaklarındaki güvenlik konusunda da satıcılara uyarılarda bulundukları kaydedildi.