BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  GÜNCEL

Polat'tan üç kaleciye ağır suçlama!

Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın sözleri yine günlerce tartışılmaya aday!.. Canaydın kalecilere ateş püskürdü!..

Abone ol

Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın sözleri yine günlerce tartışılmaya aday.. ‘Özhan Canaydın Parkı’ açılışında ‘NTVSpor’ mikrofonlarına konuşan başkan, “Arzu ettiğimiz gibi pırıl pırıl, tertemiz bir lig olduğunu söyleyemem” dedi ve bu düşüncesine iki gerekçe gösterdi.

Galatasaray'ın patronu, “Hakem hataları sürekli bir takım lehine, diğer takımların ise aleyhine oluyorsa kafalarda soru işaretleri oluşuyor” diyerek lider F.Bahçe’nin korunduğuna gönderme yaptı, bununla da yetinmedi:

"Rakip takımlarla oynanan müsabakalarda futbolcuların, kalecilerin performanslarına bakıyoruz, orada rahatsızlıklarımız var” diyen Polat, ezeli rakipleri F.Bahçe’ye karşı oynadıkları maçlarda hata yapan Kasımpaşalı Murat Şahin, Eskişehirli Vanja Ivesa, Beşiktaşlı Bobo ve kendi kalecileri Leo Franco’yu üstü kapalı şekilde ima etti. Bu açıklamasının ardından da Leo Franco’nun sözleşmesinin fesh edildiğinin bildirilmesi kafalarda soru işaretleri yarattı.

‘BAŞARISIZLIK TÜM EKİBİNDİR’

Başkan, futbol takımının bugünü ve yarınıyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “Geçen sezon defans oyuncularımızın hepsi aynı anda sakatlandı. Bu sene de forvette değerli oyuncularımız Baros ile Kewell sakatlandı. Bu futbolcular önemli mekanizmaların önemli parçalarıydı.

Galatasaray için yarıştığı her platformda şampiyonluktan başkası başarısızlıktır. Dünyanın en iyi kadrosunu da kursanız bazen arzu ettiğiniz neticeleri alamayabiliyorsunuz. Kötü sonuçlara en çok üzülen futbolcular, teknik heyet ve yönetim. Herkes günah keçisi arıyor. Bu sonuç bir insana mal edilemez. Nasıl ki başarıyı sahipleniyorsak, başarısızlığı da üstlenmeliyiz. Başarısızlık tüm ekibe mal edilmeli.

‘HOCA KALACAK’

Rijkaard ile bir problemimiz yok. Seneye de takımın başında. Yanına Türk yardımcı getirileceği konusu yönetimde veya Rijkaard’la konuşulmadı. Teknik kadronun işine karışmayız. Türk yardımcı antrenör, Rijkaard’ın böyle bir isteği olursa göreve getirilir.”

İŞTE POLAT'IN TEPKİ GÖSTERDİĞİ HATALAR

- Bobo, F.Bahçe derbisinde kazanılan penaltıda topu her zaman vurduğu yerin aksi yönüne göndermiş ve Volkan golü önlemişti.

- F.Bahçe’nin Kasımpaşa ile oynadığı mücadelede yılların tecrübesi Murat Şahin kornerde boşa çıkmış ve Bekir topu ağlara yuvarlamıştı.

- Eskişehir’in kalecisi İvesa Alex’in frikiği ve Özer’in golünde basit hatalar yapmıştı. Ancak hocası Çalımbay dün “Kimse Ivesa’ya leke sürmesin. Ona güveniyoruz” dedi.

- Leo Franco F.Bahçe derbisinde Selçuk’un yaklaşık 35 metreden attığı şuta müdahale edemedi.

‘Şampiyon BURSA OLSUN’

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında G.Saray Başkanı Adnan Polat’ın gönlü Bursaspor’dan yana.. Hem F.Bahçe’nin hem de Timsahlar’ın sezon sonunda ipi göğüsleme şansı bulunduğunu ifade eden Polat, “F.Bahçe’nin ligde birbirinden zorlu iki maçı var, ayrıca Ziraat Türkiye Kupası finaline de çıkacaklar. Tabii ki ezeli rakibimizin şampiyonluk adedinde bizi geçmesini istemiyoruz.

Sadece bunlar da değil.. Şampiyon olunca ekonomik olarak da bir takım imkânlar elde ediliyor. Önemli rakibimizin bizden bu anlamda daha güçlü olmasını arzu etmiyoruz. Bu nedenlerle de Bursaspor’un şampiyon olmasını istiyoruz” sözleriyle bu dileğinin mantıklı sebeplerini de sıraladı.