BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  SPOR

Polatın Cordoba günahı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Adnan Polat'tan yine olay sözler...

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Adnan Polat, takım olarak kimsenin ihtimal vermediği bir şampiyonluk elde ettiklerini söyledi. Cordoba'ya haksızlık yapıldığını da sözlerine ekledi.
     
Memorial 11 Altın Adam Yarışması'nda sezon değerlendirilmesinin yapıldığı jüri toplantısına katılan ve burada Mayıs ayı değerlendirmesinde layık görüldüğü ''Ayın Altın Yöneticisi'' ödülünü alan Adnan Polat, jüri üyelerinin de sorularını yanıtladı.
     
Kendisi açısından şampiyonluğun Kayserispor maçının ardından gece 02.00'de sona erdiğini ve yeniden kulüpteki çalışmalarına döndüğünü belirten Polat, yoğun bir çalışma dönemi içinde Ali Sami Yen ve Riva projeleriyle ilgilendiğini kaydederken, elde edilen şampiyonluk hakkında ise, ''Kimsenin çok ihtimal vermediği bir şampiyonluk kazandık. Galatasaraylılar olduklarına, Fenerbahçeliler ise olamadıklarına şaşırdılar. Mucizevi bir şampiyonluk oldu. Biz şimdi işlerimizle ilgileniyoruz. Camiamız tabii ki eğlenmeye devam ediyor ve sonuna kadar da hakları''diye konuştu.
     
'BENİM DEMİRÖREN İLE YEDİĞİM YEMEK, CORDOBA'YA MALOLDU'

Oscar Cordoba'ya büyük haksızlık yapıldığını dile getiren başarılı yönetici, "Cordoba'ya yapılan haksızlık ve ayıp. Benim Yıldırım Demirören ile yediğim yemek, Cordoba'ya maloldu. Keşke o yemeği yemeseydik. Bu hareket ile Cordoba'nın ülkesi de rencide edildi. Biz, toplum olarak bazen düşünmeden konuşup yazıyoruz" şeklinde konuştu.
     
''GALATASARAY-FENERBAHÇE REKABETİ ÖNEMLİ''

Elde edilen şampiyonluk sonrası rakipleri Fenerbahçe'yle ilgili iğneli sözleri bulunduğu şeklindeki bir soru üzerine Polat, ''Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti önemli. Fenerbahçe'ye karşı iğneli laflarım oldu ama bu espriler de olmazsa rekabetin tadı olmaz. Bu iki camia Türk futbolunu besliyor. Ben sözlerime hep dikkat etmeye çalıştım. Ağzımdan kaçan olmuşsa da sürçülisan olmuştur'' dedi.
      
 ''ROBERT TURİSTİK SEYAHAT YAPTI''

Portekiz'in Benfica takımında forma giyen Fransız oyuncu Laurent Robert'in İstanbul'a gelerek görüşme yapmasını, ''Turistik bir seyahat'' olarak nitelendiren Adnan Polat, şunları söyledi:
     
''Lorent Roberts'le biz daha yönetime gelmeden önce yapılan bir görüşme olmuş. O da kararını vermek için İstanbul'u gezmek istemiş. Benim de gelmeden 2 gün önce haberim olmuştu. Geldi, gezdi, fikir sahibi oldu ve gitti. Açıkçası Roberts benim öncelikli olarak istediğim oyuncu değil. İhtiyacım olmayan bir oyuncuyu da alma niyetim yok. Turistik bir gezi yapmış oldu, yine bekleriz.'' Polat, Aziz Yıldırım'ın istifasıyla ilgili sözlerinin de yanlış aktarıldığını savunarak, ''Gündemi değiştirmek için mi istifa etti?'' diye soruldu bana ve ben de, ''Eğer öyleyse tebrik etmek lazım. Başardılar dedim'' ifadesini kullandı.
     
''YILDIZ OYUNCU ARAMIYORUZ''

Adnan Polat, transfer çalışmalarına devam ettikleri bu dönemde, öncelikli olarak birinci kalitede bir ön liberoya ihtiyaç duyduklarını, yabancı kontenjanını açabilmeleri halinde de sol kanata transfer düşündüklerini kaydederek, ''Yurt dışından yıldız oyuncu peşinde değilim. Yıldız oyuncu adayı arıyoruz. Futbol A.Ş. para kaybeden değil, gelir elde eden bir kurum olmalı. Alacağımız oyuncuların da 23-24 yaşından büyük olacağını tahmin etmiyorum. Gençleştirme operasyonumuz sürecek. Ben doğru bildiğim yolda devam edeceğim'' şeklinde konuştu.
     
GÜRSOY'UN SÖZLERİ

Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Ergun Gürsoy'un bir panelde sarf ettiği, ''Bizim dönemimizde tribünlerde yönetime protesto vardı. Son 6 haftada ise birden bire kesildi. Bunun yorumunu kamuoyuna bırakıyorum'' sözlerine değinen Polat, ''Bu sözler birçok yöne çekilebilir. Doğrudur, taraftarlarımız maçlara gelmiyordu ve gelenler ise protesto ediyordu yönetimi. Biz göreve geldikten sonra ise bunlar kesildi. Taraftarlarımız maçalara daha fazla ilgi göstermeye başladı. O kadar lastikli bir laf ki nereye isterseniz oraya çekilebilir. Ama ben ne demek istediğini anlayamadım. Düzelmeden dolayı memnun olması gerekir. Ergun beyin de şampiyonlukta büyük katkısı oldu. Biz zaten son vagona yetiştik'' diye konuştu.
     
''ŞAMPİYON OLMASAK DA GERETS KALIRDI''

Polat, bir soru üzerine, teknik direktör Erik Gerets'in şampiyon olamasalar da takımda kalacağını anlatarak, ''Şampiyon olmasak da Erik Gerets'i göndermezdim. Yaşanan bu maddi sıkıntılar içinde takımı zirveye oynatan, 9 tane alt yapıdan oyuncuyu (A) takıma çıkartan, henüz ilk sezonunda takıma tarihinin en yüksek puanını toplatan bir hocayı, son haftaya kadar iddiasını sürdürdüğümüz bir şampiyonluğu kaybettik diye neden gönderelim. İlk sezonunda bize şampiyonluğu yaşattı. Önümüzdeki sezon daha da başarılı olacaktır'' diyerek sözlerini tamamladı.