BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.467,55
HABER /  GÜNCEL

Tüm polisler iyi insanlar mı?

Antalya Emniyet Müdürü, görev yapan tüm polislerin iyi insanlar arasından seçildiğini söyledi.

Abone ol

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Emniyet Teşkilatında görev yapan tüm polislerin iyi insanlar arasından seçildiğini söyledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Feyzullah Arslan, hem personeliyle tanışmak amacıyla, hem de personelin görevleri esnasında sergileyecekleri davranış ilkeleri ve teşkilat olarak izleyecekleri, başarılı görev yapma yöntemleri konusunda emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, amirler ve polis memurlarının katılımıyla bir toplantı yaptı.

Arslan, Antalya'da vatandaşın da güvenini alan toplum destekli polis projesinin başarıyla sürdürüldüğünü, polisin görevinin önceliklesuçu önlemek olduğunu ve sosyal görevlerinin de bulunduğunu belirtti. Antalya gibi güzel bir şehirde görev yapan polislerin, bu güzelliklerden faydalanmalarının çok da mümkün olamayacağına işaret eden Arslan, ''Bizim her şeyi yapma şansımız yok. Vatandaş denize girerken, biz bundan mahrum kalabiliriz. Başkalarının rahatı için rahatımızı bozmamız gerekiyor. Polis olmayı kabul ettiğimiz için kendimizle ilgili bazı zevklerimizden vazgeçmek ve insan olmanın getirdiği menfaatleri rafa kaldırmak mecburiyetindeyiz'' dedi.

''POLİSLER İYİ İNSANLARDIR''

Polisliğin zor bir meslek olduğunu, herkesin bu işi yapamayacağınıbelirten Arslan, Emniyet Teşkilatında görev yapan tüm polislerin iyi insanlar arasından seçildiğini söyledi. Emniyet Teşkilatına girerken, herkesin güvenlik tahkikatından geçtiğini anlatan Arslan şöyle konuştu:

''Polisin kendisi iyi insan olduğu kadar, anne ve babasının, hatta eşinin iyi insan olduğu, polisliğe kabul edilirken yapılan soruşturmada belgelenmiş, tescil edilmiştir. Kendimizin iyi olduğu, poliste kaydı olmadığı, herhangi bir suça karışmadığı gibi bilgilerin haricinde, anamızın, babamızın, kardeşlerimizin de iyi insan olduğu tescillendi, belgelendi. Hem de bu teşkilatta çalışan veya Milli İstihbarat Teşkilatında çalışan kişilerce tespit edildi. En ufak bir hatada da gözümüzün yaşına bakmadan gerekiyorsa teşkilattan atıyorlar.''

''DEVLETİN İZNİYLE EVLENDİK''

Arslan, polisin kendisinin iyi insan olmasının yetmediğine, eşinin de iyi insan olması gerektiğine değinerek, ''Bizim iyi insan olduğumuz yetmiyormuş gibi, evlenirken eşimizin de tahkikatı yapıldı, eşimizin de iyi insan olduğu, ailesinin de iyi insanlar olduğu belirlendi ve eşimizin polis eşi olabileceği belgelendi ve devletin izniyle evlendik'' diye konuştu.

Polis eşlerinin cefakar olduğunu kaydeden Arslan, polis eşlerinin ''Niye eve geç geldin? Neden bu kadar çok çalışıyorsun? Niye bizi bir yerlere götürmüyorsun?'' deme hakkı olmadığını, bir polisle evlenirken durumu kabullendiklerini söyledi.