BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,35
HABER /  POLİTİKA

Berhan Şimşek sordu

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek Erdoğan'ın tartışılan o sözlerini meclise taşıdı.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Çırağan Sarayı'nda yapılan Wharton Üniversitesi Mezunları Forumu'ndaki konuşmasını sordu.

TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Şimşek, Erdoğan'ın toplantıda, ''Kökten dinciler dediğimiz şeyler çok marjinal gruplardır. Bu marjinal grupların Türkiye'de ağırlıklı bir esintisi söz konusu değildir'' dediğini hatırlattı.

Şimşek, ''Kubilay ve Madımak Oteli, Hizbulllah'a ait mezar evler, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Gümüşhane Baro Başkanı'nın uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, İstanbul ve son olarak Danıştaydaki saldırılar yaşanmışken, değerlendirmeniz bu olayları küçümsediğinizden mi yoksa buna karşı toplumun teyakkuz halinde olması düşüncesini benimsemediğinizin mi göstergesi?'' dedi.

Türkiye'nin en önemli kalemlerini yitirdiği bombalı ve silahlı saldırıların arkasındaki düşünceyi soran Şimşek, ''(Olay düşünce noktasındaysa, fikir bazındaysa, buna tüm insanlığın katlanması lazım) ifadeniz, o düşüncede olmayanların düşüncelerine de katlanılmasını kapsıyor mu? Kapsıyorsa, bu insanlarımız neden öldü?'' diye sordu.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yönelttiği diğer soru önergesinde ise İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesine ait halı sahanın AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı tarafından kiraya verildiği iddialarının doğru olup olmadığına açıklık getirilmesini istedi.