BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  DÜNYA

Plazma tvler buhar oldu

Türkiye'den Hollanda'ya plazma televizyon taşıyan bir kamyon silahlı kişiler tarafından soyuldu!

Abone ol

Türkiye'den Hollanda'ya plazma televizyon taşıyan bir kamyona silahlı iki kişi tarafından baskın düzenlendiği ve yükün tamamının çalındığı bildirildi.

Venlo Polisi'nden yapılan açıklamaya göre, Türk sürücünün kamyonuyla Hollanda'ya dün sabah giriş yaptığı sırada, sınırda iki kişi, gümrükçü kimliklerini göstererek kamyonu durdurdu.

Soyguncular, sürücüden, kamyonla gümrüklerin olduğu bölüme gitmesini istediler. Bu sırada soygunculardan biri araca girerek sürücüyü silahla tehdit ederken, diğeri öndeki bir otomobile geçti. Kamyondaki silahlı kişi sürücüyü öndeki aracı takip etmeye zorladı.

Venlo'nun hemen yakınındaki Blerick kasabasına götürülen kamyonun yükü, burada bekleyen iki araca boşaltıldı.
Ankaralı olduğu belirtilen 40 yaşlarındaki Türk kamyon sürücüsü, soyguncuların kaçmasından bir süre sonra polise giderek durumu bildirdi.

Polis, olayın geniş şekilde araştırıldığını, soyguncuların kamyonda plazma televizyon bulunduğunu önceden bilmeleri ve buna göre hazırlık yapmalarının büyük bir soru işareti oluşturduğunu belirtti.

Yükü çalınan kamyonun plakası ve yükünü nereye götürmekte olduğu hakkında bilgi verilmedi. Ancak kamyonda 100 dolayında plazma televizyon bulunduğu belirtildi.