BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Playstation 3 sonunda kırıldı!

Yaşanan bu son gelişmeyle birlikte Ps3'ün kapıları kopya oyunlara açılmış oldu.

Abone ol

27 - 30 Aralık tarihleri arasında Berlin'de düzenlenen Kaos İletişim Kongresi'nde bir açıklama yapan fail0verflow adlı hacker grubu, PlayStation 3'ün güvenlik anahtarını tamamen kırdıklarını açıkladı.

Güvenlik anahtarı, cihaza hangi uygulamaların kurulabileceğini hangilerinin kurulamayacağını belirleyen kilit bir özelliğe sahip.

Korsan kullanıma karşı olduklarını, sadece PS3'e farklı yazılımlar yüklenebilmesi için çalışmalar yaptıkları söyleyen hacker grubunun bu başarısı, uzun zamandır kırılamayan PS3'ün kapılarını kopya Oyunlara sonuna kadar açmış oldu.

Daha önce iPhone'u da kıran George Hortz kendi güvenlik anahtarını yayınlayarak artık isteyen herkesin PS3 için uygulama geliştirebilmesini ve aynı zamanda korsan Oyun kullanılabilmesini sağladı.

Sony'nin bu sorunu çözebilmesinin ise hiçbir yolu bulunmuyor. Ancak yeni üretilecek PS3'lerde farklı bir şifre kullanılması gerekiyor ama şimdiye kadar üretilmiş olanlarda iş işten geçmş durumda.

Hacker grubunu kızdıran ve güvenlik şifresini kırmalarına sebep olan olay ise Sony'nin Mayıs 2010'da PlayStation'a Linux işletim sistemi yüklenmesini yasaklaması ve Eylül 2010'da PS3 Slim'i Linux yüklenemeyecek şekilde piyasaya sürmesi olmuş.

Yakın bir zamanda normalde PS3'lere yükleyemediğimiz pek çok uygulamayı yükleyebileceğiz. Tabi bunların çok büyük bir bölümünün korsan Oyunlar olacağını söylemeye gerek bile yok!