BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.467,55
HABER /  DÜNYA

Medvedev Ortadoğu'ya gitmeden İran'ı aradı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Ürdün ve Filistin'i kapsayacak tarihi Ortadoğu ziyareti öncesi İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecat'la görüştü

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev 18-19 Ocak tarihlerinde Ürdün ve Filistin'i kapsayacak tarihi Ortadoğu ziyareti öncesi İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecat'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin Danışmanı Sergey Prikhodko Rusya'nın Filistin yönetimine olan desteğinin devam edeceğini kaydederken, Medvedev'in Ahmedinecat'la iki ülke ilişkilerinin çok boyutlu olarak ele aldıkları kaydedildi.

ENERJİ İLİŞKİLİERİ ÖN SIRADA

Kremlin'den yapılan açıklamada, iki lider Buşehir'e Rusya'nın kurduğu yakın zamanda elektrik üretimine başlayacak nükleer santral başta olmak üzere enerji ilişkilerini görüştüğü belirtildi. İran nükleer programı ile ilgili problemleri değerlendiren liderler, P5+1'le (ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya) İran temsilcisinin İstanbul'da 21-22 Ocak'ta gerçekleştirecekleri zirve çerçevesinde çok taraflı formatta görüşmelerin devam etmesinde fikir birliğine vardı.

ORTADOĞU KONOSONDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

 Medvedev'in Ortadoğu turu salı günü Filistin'in Batı Şeria bölgesini ziyareti ve Eriha'da bir Rus müzesinin açılışını yapması ile başlayacak. Medvedev'in Filistin'li liderlerle görüşmesinin ardından Ürdün'e geçmesi bekleniyor. Ürdün Kralı II. Abdullah'la görüşecek Medvedev bu ülkeye inşa edilecek nükleer santralle ilgili görüşmelerde bulunacak. İsrail'i de ziyaret etmeyi planlayan Medvedev, İsrail dışişleri bakanları çalışanlarının greve gitmesi nedeni ile bu ülkeye olan ziyaretini iptal etti.