BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türkiye'ye 'siber saldırı' yapılacak!

Türkiye'de ilk defa Siber Saldırı tatbikatı yapılarak stratejik 34 kurumun bilgisayar alt yapısı test edilecek

Abone ol

Milli Güvenlik Belgesinde tehdit olarak yer alan 'Siber saldırı' ile ilgili Türkiye bir ilke imza atıyor. 27-28  Ocak tarihleri arasında Türkiye'de Siber Saldırı tatbikatı gerçekleştirilecek.

Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ulaşım sistemleri de dahil olmak üzere en stratejik noktalara 'Siber Saldırı' yapılacak ve devlletin sır sayılabilecek önemli bilgilerini elinde tutan bu kurumların siber saldırılara karşı ne kadar korunduğu test edilecek.

TÜBİTAK VE BİLGİ  TEKNOLOJİLERİ İLETİŞİM KURUMU SALDIRACAK

Saldırıyı gerçekleştirecek olan kurumlar  ise yabancı değil. Tübitak ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenecek Siber Saldırı sonucu devletin açıkları aranacak. Açıklar var ise kapatılacak. Bilindiği üzere Amerika'nın bile tüm belgeleri Wikileaks  internet sitesi tarafınadn ele geçirimiş vedeşifre edilmeye devam ediyor.

Ulusal siber güvenlik tatbikatı adı verilen bu proje ile Türkiye'nin en stratejik 34 kurumunun bilgisayar altyapısı test edilmiş ve olası bir siber saldırı karşısında nasıl tepki verileceği görülmüş olacak.