BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.419,76
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın yeni planı deşifre edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta kampları bombalanan, PKK'nın yeni kanlı planlar hazırladığı ortaya çıktı.

Abone ol

Protesto gösterisi düzenleyen vatandaşların üstüne ateş açma kararı alan PKK'nın suçu güvenlik güçlerine atmayı planladığı ortaya çıktı.

İstihbarat birimleri PKK'nın planlarına dair önemli bilgilere ulaştı. Daha önce ‘asker kılığında halka baskı ve şiddet' planı deşifre edilen örgüt yeni tuzaklar hazırlıyor. Korkunç ayrıntıları Star gazetesinde yer aldı. 

PROTESTOCU GENÇLER ÖLDÜRÜLECEK

Devletin güvenlik güçleri asker ve polisle halkı karşı karşıya getirmeye yönelik kaos planının detayları şöyle: “PKK üyeleri halkın içine karışacak. Operasyonlar ve belirlenecek diğer gerekçelerle halkın sokağa dökülmesi sağlanacak. Sokak eylemlerinde terör örgütü üyeleri de kalabalığın içinde yer alacak. Polise saldırılarak, polisin silah kullanması sağlanacak. Polis havaya ateş etse bile örgütün daha önceden belirlediği birkaç genç, kalabalığın arasındaki PKK üyeleri tarafından vurulacak. Ölen gençlerle ilgili yoğun bir propaganda dönemi başlatılarak, devlet masum insanları öldürmekle suçlanacak. Ölümler uluslararası kamuoyu oluşturmak açısından Birleşmiş Milletler'e ve dünyaya şikayet edilecek.”

Örgütün planı Hakkari, Yüksekova, Şırnak ve Diyarbakır'da uygulamaya hazırladığı iddia ediliyor. İstihbarat kaynaklarına göre eylemler için Ramazan Bayramı sonrası, Eylül ve Ekim aylarının seçildi.