BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.390,27
HABER /  GÜNCEL

Altın fiyatlarında yeni rekor

Küresel ekonomideki kaygılar nedeniyle talep artınca, altın fiyatları yeni bir rekor kırdı ve ons fiyatı 1900 ABD Doları'nı aştı.

Abone ol

Küresel ekonomik büyümedeki yavaşlama kaygıları nedeniyle altın bir rekor daha kırdı ve ons başına fiyatı 1900 ABD Doları'nı aştı.

Altın güvenli yatırım aracı olarak görülüyor

Asya borsalarında altının fiyatı yüzde 0,9 değer kazandı ve ons fiyatı 1913 Dolar'a yükseldi.

ABD ekonomisindeki yavaşlama ve Avrupa'daki kamu borcu krizi, ekonomik belirsizlik dönemlerinde güvenli yatırım aracı olarak görülen altına talebi artırdı.

Uzmanlar, ABD'de yeni bir ekonomiyi canlandırma paketinin gündeme gelmesiyle, altına talebin ve fiyatlarının daha da yükselebileceğini söylüyor.

Investec Avustralia adlı yatırım şirketinden Darren Heathcote, 'Yatırımcılar, bu sorunlu dönemde altına güvenli liman gözüyle bakıyor. Pozitif ve sürdürülebilir bir kalkınma görmeden de böyle yapmaya devam edecekler' dedi.

Canlandırma paketinin etkisi

Dünyanın dört bir yanından gelen merkez bankası başkanları gelecek hafta yapılacak bir zirvede bir araya gelecek.

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin bu zirvedeki konuşmasında, ekonomiyi canlandırmak için yeni önlemler açıklayacağına dair spekülasyonlar artıyor.

Uzmanlar, bu canlandırma paketinin ABD'nin piyasalarda likiditeyi artırmak için yeni para basması anlamına geleceğini, bunun da ABD Doları'nın daha da zayıflaması anlamına geleceğini belirtiyor.

Fat Prophets şirketinden Colin Whitehead, 'Altın fiyatlarının yükselmesinin altındaki asıl neden ABD Doları'nın değer kaybetmesi. Yani ne kadar çok para basarlarsa, altın o kadar güçleniyor' dedi.