BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İşte Uğur Mumcu'nun bombacısı!

Uğur Mumcu'yu öldüren tetikçilerden 'Cihan' kod adlı Oğuz Demir'in fotoğrafı ortaya çıktı

Abone ol

'Uğur Mumcu'yu Kim Öldürdü?' adlı kitap 'Bir numaralı fail Oğuz Demir'in İran'da eğitildiğini belirtiyor.

'Uğur Mumcu'yu Kim Öldürdü?' adlı kitabın yazarı Adnan Gerger, "Bu kitap bir yargıyı ileri sürmüyor. Umut Operasyonu sürecinde yaşananları gözler önüne serdim" dedi. 24 Ocak 1993'te aracına konulan bomba sonucu katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun tetikçilerinin bir kısmı yakalandı ancak kilit isimlerden "Cihan" kod adlı Oğuz Demir ise olayın üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen halen yakalanamadı.

İZİNİ KAYBETTİRDİ

Kudüs Ordusu örgütü liderlerinden Oğuz Demir'in önce İran'a kaçtığı sonra da Hollanda'da olduğu, bir Türk kamyoncunun telefon kaydıyla yeri tespit edildiği ve sonradan izini kaybettirdiği de biliniyor. Örgütün beyinlerinden biri olarak aranan Oğuz Demir, Mumcu, Kışlalı ve Aksoy olmak üzere birçok kişiye yönelik olarak gerçekleştirilen ve uzun bir süre faili meçhul olarak kalan öldürme eylemlerine bizzat iştirak eden bir isim...

Vatan Gazetesi'nden Kıvanç El'in haberine göre, 1990'larda Türkiye'yi sarsan siyasi suikastlerin kilit isminin ilk fotoğrafını ortaya çıkaran ve bugün piyasaya çıkan 'Uğur Mumcu'yu Kim Öldürdü?' adlı kitap 'Bir numaralı fail Oğuz Demir'in İran'da eğitildiğini belirtiyor.