BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ÖSYM'den ilginç güvenlik önlemleri!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2012 yılında gercekleştireceği sınavlarda güvenlik önlemlerini arttıracak

Abone ol

ÖSYM, 2012’den itibaren yapacağı sınavlarda birbirinden ilginç geniş güvenlik önlemleri almayı planlıyor.

ÖSYM, güvenlik önlemlerine yenilerini ekliyor. Alınan kararlar çerçevesinde ilk etapta 22 bin el dedektörü satın alacak. Alınacak dedektörler en fazla 11 bine çıkan sınav binalarında, her binada iki adet kullanılmak üzere planlandı.

DEDEKTÖRLER ARTTIRILACAK

Adaylar, sınava alınırken üst aramalarında istenmeyen görüntülerin yaşanmaması için kullanılacak dedektörler, güvenliği sağlayan emniyet mensupları tarafından kullanılacak. ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavlarda daha önce emniyete ait az sayıda el dedektörü kullanılıyordu. ÖSYM, geçtiğimiz yıl güvenlik önlemleri gerçevesinde görev alacak polislere sınav başına 70 TL ücret ödemeyi de kabul etmişti.

JAMMERLAR DA KULLANILACAK!

ÖSYM'nin güvenlik önlemlerinde, el dedektörleri dışında sinyal kesici cihazlar olan jammerlar da var. Her sınav binasında kullanılması planlanan portatif jammerlar ile sınav binasında cep telefonları çalışamaz hale geleceği için, adaylara sınav esnasında tuvalet izni verilmesi de planlanıyor. 

BAŞKASININ YERİNE SINAVA GİRİLMEYECEK

Diğer önlemlerle beraber 2012 yılında devreye girecek uygulama ile adayların sınava giriş belgelerinde her adaya özel gizli şifrelerden oluşan bir barkod yer alacak. Vatan'dan Kenan Butakın'ın haberine göre, sınava giren adayların giriş belgesi, sınav görevlisi tarafından bir mobil bilgisayar ve barkod okuyucu ile okunup, sınava giren kişi ile sistemde yer alan fotoğraf eşleştirilecek.