BIST 10.639
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.491,58
HABER /  POLİTİKA

Baydemir ve Zana'ya red kararı!

ROJ TV'nin kapatma davasında Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile milletvekili Leyla Zana'nın tanıklığı reddedildi

Abone ol

Danimarka'da görülmekte olan ve ROJ TV'nin kapatılması istemiyle açılan davanın dünkü duruşmasında savcılar, sözkonusu televizyonun terör örgütü ile ilişkisini güçlü delillerle mahkemeye sundu.

 

ROJ TV'nin Danimarka'da görülen kapatma davasında Osman Baydemir ve Leyla Zana'nın tanıklığı kabul edilmedi.

Danimarka'daki kapatma davasında, Roj TV avukatlarının Osman Baydemir ile Layla Zana'nın tanık olarak dinlenmesine yönelik talepleri mahkeme tarafından reddedildi. Roj TV'nin kapatılması için açılan davada, program kayıtları ve Roj TV çalışanlarının örgütün lider kadrosu ile birlikte çekilen fotoğrafları delil olarak mahkemeye sunuldu.

BAYDEMİR VE ZANA'YA RED

Mahkeme, televizyon yayınları sırasında PKK tarafından tehdit edilen köy korucusu ve itirafçıların aralarında bulunduğu 17 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Roj TV avukatının, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile milletvekili Leyla Zana'nın da aralarında bulunduğu 13 kişinin tanık olarak dinletme talebi ise mahkeme tarafından kabul edilmedi.

PKK'LI ELBİSELERİYLE GÖRÜNTÜLENDİLER

Duruşmada, Savcı Anders Riisager ile Jacob Buch-Jebsen'in mahkemeye sundukları dosyada yer alan ve duruşma salonunda 5 ekrandan heyete izletilen video kayıtlarında Roj TV çalışanlarının terör örgütü PKK'nın elbiselerinin giymiş şekildeki kayıtları yer alıyor. Roj Tv'nin 3 spikerinin örgüt içindeki kod adlarını ve terör yandaşı TV'nin koruculara yönelik tehdit içeren yayınlarını da mahkemeye izleten savcılar, delillerin TV'nin terör örgütüyle bağlantısını çok net bir biçimde ortaya koyduğunu kaydettiler. Mahkeme heyeti ise savcıların terör örgütü tarafından tehdit edilen korucular ile itirafçalardan oluşan 17 kişinin dinlenmesi talebini karara bağlarken, savunma avukatlarının Osman Baydemir ve Leyla Zana'nın dinlenmesi talebini reddetti.

Duruşmayı 24 Ağustos'a erteleyen mahkemenin kararı 9 Kasım 2011 tarihinde açıklayacağı bildirildi.