BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

UEFA temsilcisi Cornu'dan soğuk duş

UEFA'nın Başmüfettiş Pierre Cornu’yu İstanbul’a göndermesi şike soruşturmasına ayrı bir boyut kattı

Abone ol

Savcılıktan ayrıldıktan sonra Aydınlar ve Arıboğan ile konuyu tartışan Cornu’nun “Şüphe bile karar için yeterlidir” sözleri soğuk bir hava estirdi.

Futbolda devam edenve henüz net bir sonuca bağlanamayan şike soruşturmasına sonunda UEFA el koydu.

UEFA Başkanı Platini'nin talimatıyla dün İstanbul'a gelen Pierre Cornu, İstanbul Adliyesi'nde savcı Mehmet Berk ile görüşmüştü. u görüşmeye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Başkan Vekili Lütfi Arıboğan da katıldı.

Aziz Yıldırım küme düşecekleri saydı
Şike soruşturmasından tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım küme düşebilecek takımları sıraladı. Tıklayın

Ziyaretle ilgili raporu iki gün içerisinde UEFA'ya sunması beklenen Cornu'nun, edindiği izlenimlerin, temsilcilerimizin Avrupa'daki kaderini belirleyeceği ileri sürüldü.

ŞÜPHE BİLE OLSA

Star gazetesinde görüşmeyle ilgili çarpıcı ayrıntılar yer aldı. UEFA’nın Disiplin Başmüfettişi Cornu, Federasyon Başkanı Aydınlar’a “Şikede şüphe bile olsa gereği yapılmalı” diyerek Yunanistan ekibi Volou’nun Avrupa Ligi’nden ihraç kararını hatırlattı.

KOMŞUYU HATIRLATTI

Cornu “UEFA, Avrupa Ligi’nde adı şike ile anılan ve aklanmamış bir takım bulunsun istemiyor. Tatmin edici cevaplar alınamazsa, UEFA kendi insiyatifini kullanabilir. Başkan Platini, Yunanistan’da bunun örneğini verdi. Yunan Federasyonu karar almakta zorlanıyordu. Platini, Başbakan Papandreu’ya durumun ciddiyetini anlattı ve ardından Volou ve Kavala ile ilgili küme düşürülme kararı çıktı. Sizlerden de beklentimiz sıfır toleransla karar almanızdır” ifadesini kullandı.

Aydınlar da Cornu’ya “Suçlanan kişilerin savunmasını almadan karar veremeyiz. Gizlilik kararı kalktığında  en ufak bir kanaat ve şüphe oluşursa gereğini yaparız” dedi.

Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye dava
Trabzonspor ve ezeli rakibi Fenerbahçe yine karşı karşıya. İşte davanın gerekçesi.  Tıklayın

EL KOYMA YOK BİLGİ ALIMI VAR

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, savcılıkta yapılan toplantıdan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. “UEFA şikeye el mi koydu?” şeklindeki soru üzerine sinirlenen Aydınlar, “Yok böyle bir şey. Sadece bilgi almaya geldiler” cevabını verdi. Aydınlar, olarak şu açıklamayı yaptı: “UEFA’nın şike konusundaki başdanışmanı geldi. Soruşturmayı yürüten savcı ile değerlendirme yapıldı. UEFA temsilcisi şike soruşturmasını başlattıkları için savcılarımıza teşekkür ettiler. Bundan sonra da bilgi sahibi olmak istediklerini söylediler. UEFA şike konusuna el koydu diyemeyiz. Halen Futbol Federasyonu’nun yürüttüğü bir soruşturma var. UEFA sadece bilgi alıyor. Rapor hazırlamaları sözkonusu değil. Böyle bir şey yok.”