BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin'den hükümete sert eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin hükümetin terör politikalarını eksik buldu ve bazı eleştirilerde bulundu

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, hükümetin terör politikasını sert bir dille eleştirdi.

CHP'nin ''Kürt raporu''nun güncellendiğini, eksiklerinin tamamlanacağını ve zamanı gelince açıklanacağını ifade eden Gürsel Tekin, 'demokratik açılım' sözlerinin beklentileri yükselttiğini söyledi. Tekin, ''Bu beklentilere cevap vermeyip sadece bu mücadele ile götürürseniz o zaman yanlış olur, eş anlamlı götürmeniz lazım. Nedir sizin paketiniz? Bölge ile ilgili, Kürt sorunu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? İktidar partisinin bu konuyla ilgili bir yol haritasının olup olmadığını gerçekten merak ediyorum'' dedi.

"VAHİY Mİ GELDİ?"

Gürsel Tekin, ''Sayın Başbakan ve iktidar partisine soruyorum, vahiy mi geldi terör seçimden sonra azdı. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan bütün görüşmelerin olduğunu kabul etti mi? Etti. Biz anamuhalefet olarak görüşmelerin hangi aşamada olduğunu bilmeye hakkımız yok mu? Bu görüşmelerden sonra ne oldu? Seçime kadar birbirinizi mi idare ettiniz? Ne yazık ki bu iktidar Türkiye'yi reye tahvil etti şimdi Türkiye'nin başı belada.'' diye konuştu.

"5-6 YILLIK GÖRÜŞMELEREDE NELER GÖRÜŞÜLDÜ?"

Bir gazetecinin ''(Birbirini idare mi ettiniz) diye sordunuz. Bununla örgüt ve hükümeti mi kast ettiniz?' demesi üzerine Tekin, ''Maalesef, o zaman şimdi sorulur. Yani bu kadar görüşmeler devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan teyit etti, 'Evet devlet görüşür' dedi. Şimdi soruyoruz, bütün bu görüşmeler, bizim bildiğimiz, Sayın Başbakanının teyit ettiği, Sayın Cumhurbaşkanının teyit ettiği son 5-6 yıllık görüşmelerde neler vardı, ne görüşüldü?'' ifadelerini kullandı.